» Távol

Ingyen ital a luxusturistaosztályon

| | Nem érkezett még hozzászólás
Széles, mélyre dönthető ülések, mellette exkluzív csomag, a fedélzeten üdvözlőital és porcelán étkészletben felszolgált ételek. A Lufthansa új, prémiumnak nevezett turistaosztálya a hagyományosnál több kényelemmel, az üzleti osztálynál olcsóbb jegyárakkal operál.

Miután a Lufthansa bevezette business osztályán a vízszintes ággyá átalakítható üléseket, tátongó szakadék keletkezett a business és a turistaosztály kényelmi szintje között. Erre talált a légitársaság köztes megoldást az új, prémium turistaosztály bevezetésével. Ez több helyet, nagyobb kényelmet kínál az utasoknak, ugyanakkor átlagár szempontjából közelebb van a turistaosztályhoz, mint az üzletihez. A Lufthansa az új prémium turistaosztályát a 2014-es berlini ITB turisztikai szakkiállítás első napján, szerdán mutatta be a szakmai közönségnek. A légitársaság 35 év óta először vezet be teljesen új fedélzeti osztályt repülőgépein.  

Saját karfás ülések, állítható lábtartó

Az új ülések repülőgéptípustól függően akár 3 centiméterrel is szélesebbek lehetnek a korábbiaknál, így nagyobb személyes teret biztosítanak az utasoknak. Oldalirányban mintegy 10 centiméterrel nő meg a rendelkezésre álló hely annak köszönhetően, hogy minden ülés saját karfával rendelkezik, és az üléseket központi konzol választja el egymástól.

 A háttámla mélyebbre dönthető, mint korábban, az egymás mögötti ülések vízszintes távolsága (seat pitch) pedig 97 centiméter. Így közel másfélszer akkora hely áll az utasok rendelkezésére, mint a hagyományos turistaosztályon. A fejtámla pontosan a kívánt magasságra állítható, a még nagyobb kényelem és a jobb alátámasztás érdekében pedig oldalra is hajtható.

A kényelmet a második sortól kezdve állítható lábtartó, az első sorban pedig – technikai okoknál fogva – integrált lábtámasz teszi teljesebbé. Az ülések körül olyan praktikus megoldásokat ígérnek, mint a pohártartó, az elektromos csatlakozóaljzat és az utas holmijainak elhelyezésére bőségesen elegendő rakodótér.

Szolgáltatás extrákkal

Az új turistaosztályra jegyet váltó utasok kétszer annyi csomagot ( két, egyenként 23 kilogrammos csomag) vihetnek magukkal, mint a hagyományos turistaosztályon . 25 euróért cserébe pedig a Lufthansa üzleti váróiban időzhetnek indulás előtt, amelyek korábban csak a kiemelt utasok számára voltak hozzáférhetők, mások még fizetés ellenében sem vehették igénybe őket. Az utasfelvétel és a beszállás ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos turistaosztályon, és ugyanazok a kézipoggyászra vonatkozó szabályok is.

A fedélzeten a prémium turistaosztály utasait a személyzet üdvözlő itallal várja, ülésük mellett pedig saját vizespalackot és praktikus utazási kellékeket tartalmazó, exkluzív kényelmi csomagot találnak. Az ételeket porcelán étkészletben szolgálják fel.

Az utasok az előttük lévő ülés háttámlájába szerelt, saját érintőképernyőn válogathatnak a fedélzeti szórakoztató kínálatból. Ezt távvezérlő segítségével is megtehetik, amely egyben a videojátékok vezérlőjeként is szolgál. A repülőgéptípustól függően 11-12 hüvelykes (28-30 cm) képernyő legalább 2 hüvelykkel nagyobb, mint a turistaosztályon.

Ősztől indul az új turistaosztály

A Lufthansa prémium turistaosztálya az üzleti és a hagyományos turistaosztály között, jól láthatóan elkülönítve helyezkedik el a gépen. Belső tere a repülőgép típusától függően 21-52 üIést tartalmaz. Az új fedélzeti osztály bevezetése idén ősszel indul és fokozatosan zajlik a flotta különböző alegységeiben, egészen 2015 nyaráig. Az első szakaszban a Boeing 747-8 repülőgépeket szerelik fel az új ülésekkel.

Az új prémium turistaosztály jegyárai közelebb lesznek a hagyományos turistaosztályéhoz, mint az üzleti osztályéhoz – egy észak-amerikai vagy ázsiai retúrjegy átlagosan mintegy 600 euróval kerül majd többe az új osztályon a jelenleginél.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja
Mikeve új galériát hozott létre
Tulln-i kertek és a város
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.