Kalózsziget épült Anglia közepén

Egy különc angol milliomos karib-tengeri kalózszigetet építtetett magának egy Cambridge melletti bányatavon. Vannak csontvázak, működő kocsma és vendégház is, csak építési engedélyt felejtett el kérni rá. Mázlija van, nem fogják eldózerolni.

Fellélegezhet James Challis angol multimilliomos, a Cambridge megyei építésügyi hivatal ugyanis megadta kalózszigetére a fennmaradási engedélyt. Challis családi birtokán egy tavon igazi karib-tengeri hangulatú szigetet építtetett működő kocsmával, kalóztanyával és plasztikcsontvázakkal, azonban elfelejtett építési engedélyt kérni művére.

Működő kocsmája is van, a Fekete Tallér Galéria: KalózszigetFotó: Adam Duckworth / Swns.com / Northfoto

A Challis sziget Cambridge-től öt mérföldnyire északra található a Dickerson család birtokán, egy bányató közepén. A 29 éves James Challis, a család tagja nagyapja emléke előtt kívánt tisztelegni a sziget létrehozásával. John Dickerson a hetvenes években vásárolta meg a kőbányát, és építette fel igen sikeres kőbányászati vállalkozását. A bányát idővel bezárták és rekultiválták, a családi cég pedig újabban hulladékkezeléssel és szállítmányozással foglalkozik. Dickerson nagyon szerette a bányatavat, éveken át egy úszóházban élt rajta, később irodát és istállót is épített a közelében.

Fáznak a pálmafák az angol nyárban Galéria: KalózszigetFotó: Adam Duckworth / Swns.com / Northfoto

A kalózszigetet egy Master Wish Makers (Profi kívánságteljesítők) nevű cég építette meg kicsivel több, mint egy év alatt. A cég különc milliomosok vágyainak megvalósítására szakosodott: építenek gyerekszobákat, játszóházakat és minden mást is, amit csak az ügyfél megfizet. A történelmi hitelesség érdekében főleg korhű építőanyagokat használtak: a házak tölgyfából és fenyőből épültek, tetejüket cédrusfa cserepek illetve zsúptető fedi.

A sziget homokos partján apró tengerparti kunyhó áll, körülötte pálmafák szomorkodnak a karibi meleg hiányán. Odébb egy Fekete Tallér nevű, működő kocsma várja a szomjas vendégeket, és egy tiszti szállás mintájára épített vendégház. A napozóteraszt Holt Ember Fedélzetének hívják, és úgy tervezték, hogy egy elhagyatott katonai kórház romjaira hasonlítson. A fantasztikus építményeket azonban csak a családtagok láthatják közelről, mivel a birtok magánterület, és James Challis nem is tervezi, hogy bárkit beengedjen ide.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek