Shrek-park nyílik Londonban

A Shrek-filmsorozat sikere nyomán a zöld ogrénak szentelt látványosság nyílik Londonban. A DreamWorks újabb epizódon is gondolkodik.

A DreamWorks filmstúdió a brit főváros több látványosságát, így a London Eye óriáskereket, a Madame Tussaud's panoptikumot és a SeaLife akváriumot is üzemeltető Merlin céggel társul az új attrakció megvalósítására. A parkot a Temze déli partjára telepítik, ahol a Merlin több attrakciója is helyet kapott. Itt áll az óriáskerék, az új látványosság pedig a tengeri akváriummal osztozik majd a London County Hall épületén. 2023-ig összesen hat Shrekkel foglalkozó témapark létesítését tervezik világszerte. Elsőként a londoni nyílik meg, 2015 nyarán.

Fotó: DreamWorks SKG

 A közel kétezer négyzetméteres Shrek-park vendégei interaktív módon ismerhetik meg az ogre újabb kalandját, amelynek forgatókönyvét a DreamWorks csapata dolgozza ki. A látogatók kalandozás közben a mesefigurák által benépesített belső udvarban találkozhatnak Shrekkel és barátaival, és a Madagaszkár, a Kung Fu Panda és az Így neveld a sárkányodat hőseivel is.

A négy Shrek-film globálisan több mint 3,5 milliárd dolláros bevételt hozott a jegypénztáraknál. Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs stúdiójának főnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott, valószínűleg egy ötödik epizód is születik majd. Mint mondta, egyelőre pihentetik a szériát, de tervezik egy újabb epizód elkészítését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek