A dubai mini Európában még hó is hullik majd

Aki eddig nem járta be Európát, az most egyetlen nap alatt is megteheti. Igaz mindezt néhány száz négyzetméteren és Dubai szigetein. Az arab város újjáéledt ötlete, hogy 2016-ra megépíti az európai szigeteket, a kontinens klímájával járó minden sajátosságával együtt.

Hófödte vagy eső áztatta utcák ott, ahol a szinte állandó napsütés a fő attrakció: Dubajban 2016-ra elkészülnek az Európa szigetek. Stockholmtól Rómáig, Párizstól Szentpétervárig be lehet majd barangolni az egész öreg kontinenst gyalog. És hogy a feeling teljes legyen, időről időre eső vagy hózápor zúdul majd a nyakunkba - írja a Keletport.hu

Eső és hó is hullik majd

A projekt nem mostanában indult, a gazdasági válság lelassította, de a tervek szerint két év múlva átadják a mini Európát a dubaji mesterséges szigetvilágban. Az Európa szíve hat szigetet foglal majd el, ahol olyan villák, szállodák és piacok épülnek, amelyeket az európai építészet és életstílus inspirált. Azt még nem tudni, hogy a hó és esőáztatta utcák élményét hogyan fogják megoldani, de a projekt mögött álló német ingatlanfejlesztő cég vezérigazgatója annyit elárult, hogy a megoldást majd egy új német technológia fogja jelenteni. A kivitelező cég egyébként Ausztriából és Magyarországról indult, majd 2003-ban jutott el a Közel-Keletre.

Ez lenne Európa miniben, hat szigetenForrás: Travelo

Hatszáz tonna építőanyagot és felszerelést már a szigetekre szállítottak a szárazföldről, az építkezés előtt pedig vibrációs tömörítéssel erősítik meg a talajt. Mindeközben a dubaji fejlesztő pontonhíd építését tervezi a szállítás, és így a munka meggyorsítására.

Szétdarabolják Európát

A szigetcsoport legnagyobb darabja ugyanis maga az európai kontinens lesz: osztrák, olasz, spanyol, német, francia épületekkel és kulturális örökséggel, de külön, kisebb szigeteket kap Monaco, Svédország, Svájc és az orosz Szentpétervár.

Mindenhova egyedi, az adott országra jellemző hangulatot ígérnek, így pl. Monaco a francia riviéra eleganciáját mutatja meg modern villáival és luxusjachtjaival, Svédország pedig egy régi piacát, amelyet a híres stockholmi Saluhall mintájára építenek fel.

Monacót így képzelik el egy külön kis szigetenForrás: Travelo

Persze egyik szigetről sem hiányoznak majd a nagy szállodaláncok, a légkondicionált bevásárlóközpontok és a klimatizált terek, és ki tudja, mire futja még a projektben egyre nagyobb potenciált látó arab befektetőknek.

Fotók:  Thoe.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek