Románc-tanácsos és lábtisztító rituálé a világ legjobb spa hoteleiben

Mézes-mangós pedikűr Hawaii-on, antikvitást idéző pihenőtér Rómában, privát spa lakosztály Bangkokban és masszázságy a trópusi esőerdő közepén Costa Ricán: álmodozzon velünk ezúttal is, most a világ legmenőbb wellness szállodáinak nyomába eredtünk.

Rendszeres olvasóink a tél során álmodozhattak már velünk elképesztő alpesi luxushotelekről, a magányra vágyók mesebeli behavazott kunyhókról, a nyárra áhítozók pedig hihetetlen trópusi üdülőhelyekről. Az influenzaszezon küszöbén pedig nem is ajánlhatunk mást, mint filmdíszletnek is beillő szauna- és wellness-részlegeket, ahol frissítő szeánszokkal és kezelésekkel tesznek róla, hogy a betegségek messze elkerüljenek minket. Hol edzenénk az immunrendszerünket a közeli uszoda fapados finn szaunája helyett, ha tehetnénk? Már mutatjuk is!

Four Seasons Hotel George V Paris, Franciaország

Azoknak, akiket egy kicsit is érdekel a luxusszállodák világa, vagy valaha is álmodoztak már arról, hogy Párizsba szervezik nászútjukat, biztosan nem cseng ismeretlenül a Four Seasons Hotel George V Paris neve. A hotel minden földi jóval felszerelt épületét 1928-ban emelték pár lépésnyire a legendás Champs-Elysées sugárúttól. Némelyik, XVI. Lajos korát idéző, fényűzően berendezett szobához és lakosztályhoz terasz is tartozik, ahonnan a fantasztikus párizsi panoráma – természetesen Eiffel-tornyostul – tárul fel előttünk.

Four Seasons Hotel George V Paris, Franciaország
Galéria: Álomspa
Fotó: Hotelscombined

És a zavarbaejtő pompa még fokozható: például a szálloda két Michelin-csillagos éttermével, 50 000 palackot számláló borospincéjével, vagy éppen zseniális wellness-részlegével. Ez utóbbit egész Párizs legjobbjának tartják változatos szépészeti kezelései, jakuzzija, szaunái, gőzfürdője, masszázsai és pihenőszobája miatt. A hotel emellett gyönyörű, versailles-i kertek képével díszített beltéri medencével és edzőteremmel is rendelkezik.

Rome Cavalieri, Olaszország

Ami Párizsban a Four Seasons, az Rómában a Waldorf Astoria: a lánc Rome Cavalieri névre hallgató tagjában az előző szállodához hasonlóan magas szinten űzik a luxust. A hotel elképesztő panorámával, barokkos eleganciával berendezett szobákkal, teniszpályával és napozóterasszal várja vendégeit az örök városban.

Rome Cavalieri, Olaszország
Galéria: Álomspa
Fotó: Hotelscombined

Aki nézett már nyáron várost a perzselő Rómában, az tudja, milyen komoly luxust jelent önmagában már az a tény, hogy a szálloda egy üde mediterrán parkban helyezkedik el. Pláne, hogy négy kül- és beltéri medencében és jakuzziban is felfrissülhetünk. De számtalan kezelés és masszázs közül is választhatunk, és jóga- vagy pilates órákon is részt vehetünk. A spa részleg területén egy ókori római stílusú pihenőteret alakítottak ki, ahol a párnázott díványokon heverve császároknak érezhetjük magunkat.

Mandarin Oriental Bangkok, Thaiföld

A Mandarin Oriental lánc a világ minden táján egyet jelent a luxussal és a keleti életérzéssel. Nincs ez másként Thaiföld nyüzsgő fővárosában, Bangkokban sem. A Skytrain megállójától pár lépésnyire, a Királyi Palotától egy rövid hajóútnyira található hotel 358 elegáns szobájának többségéből a Chao Phraya folyóra nyílik kilátás. A szálloda éttermeiben a tengeri herkentyűktől a grill ételeken át a francia fine dining fogásokig mindenki megtalálja a kedvencét.

Mandarin Oriental Bangkok, Thaiföld
Galéria: Álomspa
Fotó: Hotelscombined

A hotel területén két kültéri medence, jógaterem, futó- és teniszpálya is található. A spa részleget pedig a világ legjobbjai között szokták emlegetni. Nem csoda: ide már a megérkezés is különleges. A folyó túlpartján található Oriental Spába egy rövid hajózás után juthatunk el, ahol már nyugtató teával várnak. Ezt követően eshetünk át a lábtisztító ceremónián, és csak ez után kezdődhet a konzultáció, hogy tulajdonképpen milyen kezelésért is jöttünk.

Az Oriental Spa területén a szokásos kezelők mellett jóga- és meditációs szobák, privát manikűr- és pedikűr szoba, hammam és öt különleges spa lakosztály is van. Ezekben gőzfürdő, saját jakuzzi és egy jókora tatami is helyet kapott, hogy a thai masszázs igénybevételéhez se kelljen elhagynunk a szobát. Ha úgy tartja kedvünk – és a pénztárcánk is egyetért – akár egész napos kényeztető csomagokra is befizethetünk, ahol arckezeléstől az ayurvedikus masszázson át a privát jógaóráig mindent kipróbálhatunk.

Arenal Nayara Hotel and Gardens, Costa Rica

Szintén sokszínű kezeléseivel és személyre szabott javaslataival hódít a Costa Ricán található Arenal Nayara Hotel and Gardens La Fortuna is. A hotelt a világ legromantikusabb helyeit felsorakoztató listákon szokták emlegetni, többnyire kifejezetten előkelő helyeken. A buja esőerdő közepén található szálloda az idilli pillanatoknak a tágas szobákhoz tartozó privát kertekkel, és az azokban található kültéri zuhanyzókkal, valamint minden igényt kielégítő spa részlegével szolgál hátteréül.

Arenal Nayara Hotel and Gardens, Costa Rica
Galéria: Álomspa
Fotó: Hotelscombined

A nyitott spa bungallókban az őserdő hangjai andalítanak el masszázs közben, a párok pedig akár rózsaszirmokkal teli jakuzziban is lazíthatnak, miközben az erdő élővilágát tanulmányozzák. Sőt, a szállodának annyira fontosak a szerelmesek, hogy külön "romance concierge" is dolgozik itt, aki segít minél romantikusabb tippekkel szolgálni a vendégeknek.

Grand Wailea Resort Hotel & Spa, Maui, Hawaii, USA

Végezetül, listánkra a római mellett a Waldorf Astoria lánc egy másik tagja, a Hawaii szigetén található Grand Wailea Resort Hotel & Spa is felkerült. Ezen a helyen tényleg minden megvan egy tökéletes álomnyaraláshoz. Hajladozó pálmafák, finomhomokos tengerpart és gyönyörű, óriási kültéri medence a felfrissüléshez.

Grand Wailea Resort Hotel & Spa, Maui, Hawaii, USA
Galéria: Álomspa
Fotó: Hotelscombined

És persze itt található Maui legjobb, és Hawaii legnagyobb spa részlege is 40 kezelőszobával, mintegy 50 000 négyzetméteren. Vannak itt szaunák, fitneszterem, mesterséges vízesések, különböző hidroterápiás medencék és jakuzzik is. No meg változatos kezelések: a gyerekeket például kókuszos-csokis manikűrrel és mézes-mangós pedikűrrel várják, míg a szülőket hawaii lomi-lomi masszázzsal kényeztetik.

Szívesen kipróbálná ezeket a helyeket?
Nézze meg a hotelek ajánlatait, keresgéljen bátran! De az utazási ajánlatokat akkor is érdemes böngészni, ha szolidabb összeget tudunk a téli pihenésre áldozni. Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül, egyetlen kereséssel, a legolcsóbbat találhatják meg. A keresőszolgáltatás több száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység több mint 400 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők.

 Kapcsolódó anyagok

Rönkházak és álom szentélyek havas hegygerinceken

Meneküljön a trópusokra a hideg elől!

Forró csobbanás a hófödte hegycsúcsok között

Nyaralás valószínűtlenül szép luxusmedencés hotelben

Szoba álomkilátással: ébredjen az Eiffel-toronnyal!

Feküdjön ki a Machu Picchu előtti kertbe!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek