Rönkházak és álom szentélyek havas hegygerinceken

Kiterített medveszőr a pattogó tüzű kandalló előtt, merülés a forró vizű óriás dézsába, és saját hegyi szentély egy sípálya szélén. Hópaplanba ágyazott kunyhók, hangulatos rönkházak és téli hotelek, minden mást álmodjanak tovább bátran.

Nagyon is megértjük azokat, akik úgy érzik, a télből elegendő ízelítőt kaptak a napi világsajtónak köszönhetően, így aztán legszívesebben kompletten átaludnák vagy kizárólag a trópusokon töltenék az egész évszakot. Utóbbihoz nem is olyan régen javasoltunk helyszíneket, de összegyűjtöttük azt az öt luxushotelt is, ahonnan akár a jakuzziból nézegetheti a hófödte hegycsúcsokat. Ezúttal a tél szerethető oldalát és a havas hegygerincek romantikáját mutatjuk meg.

Hotel Firefly, Svájc

A svájci Zermatt városa az alpesi kirándulások klasszikus kiindulópontja. Ezért aki ezen a télen mégiscsak síelésre vagy hegymászásra adná a fejét, javasoljuk, hogy bátran vegye számításba ezt a helyet. Valójában az egész város olyan, mintha egy hegy elé festették volna, gondosan körülvéve a téli táj minden fontosabb attribútumával, köztük az Alpok hetedik legmagasabb pontjának, a 4478 méteres Matterhorn csúcs elképesztő látványával. A csúcs nemcsak a legtöbbet fényképezett európai turistalátványosságnak számít, de egy legenda szerint a hegy alakja inspirálta a Toblerone csokoládé készítőit a háromszög keresztmetszetű finomság megformáláshoz.

A kilátáshoz egy hamisítatlan svájci város is tartozik, és jól áll neki
Galéria: Hotel Firefly
Fotó: Hotelscombined

Tehát valahol itt, a hegy lábánál fekszik az a Hotel Firefly, amely alig három perces sétára található a drótkötélpályás felvonótól, de a közelben van Európa legmagasabban futó fogaskerekű vasútja a Gornergratbahn, és a Gleccser-Expressz végállomása is, amely egyébként a világ leglassabb, ám legszebb vonalú expresszvonata. Bármelyik vasútvonallal egybekötött kirándulásról is térünk vissza dideregve, a hotel nyitott kandallós lakosztályaiban, netán a szoba közepén felállított forró vízzel teli lábas kádban élvezet lesz felmelegedni. A hálók faltól falig tartó ablakai pedig arról is gondoskodnak, hogy a panoráma egyetlen részletéről se maradjunk le az ágyban – legfeljebb csak akkor, ha nagyon akarjuk.

Sundance Resort, USA

Csatolja fel a sílécet, nyissa ki a szobája ajtaját, vegyen egy lendületet és csússzon le a lejtőn. Az utóbbi időben egyre több üdülőhely építi szállásait sípályák szélére, ahol vagy önellátással vagy félpanzióval kínálják a lakosztályokat, így aztán mindenki eldöntheti, mennyire szeretne a világtól elvonulni, és még csak a napi étkezés idejére sem találkozni másokkal. Az Utah állambeli Sundance Resort nevű üdülőhely közel száz ilyen saját hegyi szentélynek megfelelő szobát kínál egy hegyen szétszórva.

Egy hegyi vityillónál és a benne lévő kandallónál nincs jobb nyugtatószer
Galéria: Travelo Sundance
Fotó: Hotelscombined

Így aztán a két hálószobás és kétszintes, kör alapterületű luxuskunyhónkból akár madártávlatból is megcsodálhatjuk a közeli nemzeti park területéhez tartozó Timpanogos hegyet. A felső szintre tervezett konyhában a vacsorát a tűzhelyen kevergetve épp olyan panoráma tárul elénk, mint egy szinttel lentebb a fürdőkád melletti hatalmas ablakokon kitekintve, ahol valódi fatüzeléses kandalló adja a meleget.

Bagni di Bormio Resort Courmayeur, Olaszország

Domboldalra épített XIX. századi kastély, újragondolt római kori fürdőkultúra és a Dolomitokra néző, lélegzetelállító alpesi panoráma. Mindez a vastag hórétegbe ágyazott óriás melegvizes dézsákból, az épületet kívülről árokszerűen körbeölelő élményfürdőből és a feszített víztükrű medencékből egyaránt élvezhető, még a legnagyobb hóesésben is. A hatalmas birtok épületeiben a stukkókkal és freskókkal díszített szobák, a hozzájuk tartozó masszázskáddal és a felfüggesztett kandalló hatású hangulatfokozó lámpásokkal éppúgy megférnek, mint a vastag gerendákkal megtámogatott faburkolatú és bútorzatú, erdei lakra emlékeztető lakosztályok.

 

A nagyobb dézsákba télen is pont így folyik a meleg víz
Galéria: Bagni di Bormio
Fotó: Hotelscombined

A Stelvio Nemzeti Park területén fekvő Bagni di Bormio Resort Courmayeur két nagyobb hotelből és spa központból álló üdülőkomplexum pont ilyen romantikafaktorral csábítja vendégeit. A birtok mintegy 35 kilométerre fekszik Alta Valtellinától, ahol 2005-ben az alpesi sí világkupát tartották – tesszük ezt hozzá kizárólag a sportszeretők kedvéért, még akkor is, ha tudjuk, sokan egy ilyen helyről csak nagyon indokolt esetben mozdulnának ki.

Les Fermes de Marie, Franciaország

Aki viszont valóban szívesebben vágyik a síparadicsomok és a téliesített erdészházak hangulatára, annak a jellegzetes felső-savoyai stílusban berendezett szobákat ajánljuk a Les Fermes de Marie rönkházas panzióiban. Trófeák, agancsok és szőrme minden mennyiségben, új funkciót találva az állólámpa, a székláb és a ruhafogas képében.

Feltehetően ilyen a vadászok mennyországa
Galéria: Le Fermes di Marie
Fotó: Hotelscombined

Itt az ágyakat és a kanapékat vastag szőrmével takarják, a falat és a mennyezetet natúr színű, finomra csiszolt és gondosan összeillesztett fadeszkák borítják, a spa részleg nyugágyain pedig úgy érezzük magunkat, mintha egy erdő kellős közepén feküdnénk félhomályban, a fehér fatörzsek nyugtató ölelésében. Ha pedig késő estébe nyúlóan a Megéve síterepének minden lejtőjét kellően meghódítottuk, bátran térjünk vissza a panzió külső, szintén faborítású jakuzzijába, ahol a fényt csak a gyertyák, a panorámát pedig a vastagon hóval borított környező fenyők adják.

Bentleys House, Ausztria

Még csak utaznunk sem kell sokat a Bentleys House ötcsillagos hotelhez, amely Zürs központjától rövid autóútra, az osztrák Alpok lankáján található, mintegy 1700 méter magason, ahol a gazdag hómennyiségre szinte garanciát is vállal az üdülő. A központi hotel mellett alpesi luxus faházakat is bérelhetünk, a közvetlen közelében pedig három felvonót is találunk a sípályákhoz.

A kandalló, még ha elektromos is, bizony része a hegyvidéki romantikának
Galéria: Bentleys
Fotó: Hotelscombined

Aki a hegyvidéki romantikát szereti, az itt sem fog csalódni, különösen az elegáns faházakban, ahol nemcsak a bútorokhoz használtak kizárólag faanyagot, de a falakhoz, olykor a terek elválasztásához, néhol terméskövekkel megtámogatva a természetközeli hatást. A főépület szobáihoz tartozó erkélyeken szőrmével bélelt székeken burkolózhatunk a pokrócba, és bár a relaxációs szobában a pattogó tüzet csak imitáló elektromos kandalló áll, az esti órák szűrt fényeiben a havas csúcsok látványa az ablakból, azért mégiscsak megbocsáthatóvá teszi ezt. 

Közelebbről is élvezné ezen kandallók tüzét?
Nézze meg a hotelek ajánlatait, keresgéljen bátran! Az utazási ajánlatokat akkor is érdemes böngészni, ha szolidabb összeget tudunk a téli pihenésre áldozni. Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül, egyetlen kereséssel, a legolcsóbbat találhatják meg. A keresőszolgáltatás több száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység több mint 400 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők. (x)


Kapcsolódó anyagok

Meneküljön a trópusokra a hideg elől!

Forró csobbanás a hófödte hegycsúcsok között

Nyaralás valószínűtlenül szép luxusmedencés hotelben

Szoba álomkilátással: ébredjen az Eiffel-toronnyal!

Feküdjön ki a Machu Picchu előtti kertbe!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek