Forró csobbanás a hófödte hegycsúcsok között

Ausztriában óriási termálvizes medencékben lubickolhatunk az alpesi panorámát fürkészve, a Csorba-tó partján mesebeli kastélyban alhatunk, a finneknél valódi igluban fagyoskodhatunk, Amerikában pedig akár filmsztárokkal is síelhetünk, ha jókor vagyunk jó helyen. Az 5 legjobb luxushotel havas tájakon.

A nyári, álomkilátással, illetve mesebeli medencékkel rendelkező hotelek után újabb gyűjteménnyel jelentkezünk. A tél örömére ezúttal öt zseniális, havas helyeken található, hihetetlen kilátással bíró szállodát mutatunk be. Merengjen el rajta, milyen fantasztikus lehet a pattogó kandalló mellett ücsörögve finom forró italt iszogatni, vagy egy forró jakuzziban lazítani miközben a hófödte csúcsokat bámulja! Ha pedig van rá kerete – például, mert éppen megnyerte a lottó ötöst –, feltétlenül foglaljon szállást az alábbi helyek valamelyikén, és írja meg nekünk, milyen volt!

Aqua Dome Hotel, Ausztria

A különleges hegyi wellness élményekre vágyók a tiroli Aqua Dome Hotelben biztosan megtalálják számításukat. Tizenhárom medencében lubickolhatunk, a kétezer négyzetméteres szaunavilágban pedig kedvünkre melegedhetünk, ha a termálvíz nem lenne elég. A szállodában kétszáz elegáns szoba és lakosztály várja a pihenni vágyókat. És hogy mit lehet errefelé csinálni, ha elég volt a fürdőzésből? A szállodától alig 14 kilométerre található Ausztria egyik legjobb sícentruma, a Sölden - Ötztal Arena.

Aqua Dome Hotel, Ausztria
Galéria: Havas hotelek
Hotelscombined

 Lejtőinek nagy része az erdőhatár fölött fekszik, így októbertől egész május elejéig lehet itt csúszni. A közel 150 kilométernyi összefüggő sípályán mindenki megtalálhatja a saját tudásának megfelelő pályarészeket. Itt található Ausztria leghosszabb, 13 kilométer hosszú lesiklópályája, melynek teteje 1800 méterrel magasabban van az aljánál - olvasható róla a Sielok.hu ismertetőjében. De számos szórakozóhely és még egy komplett hófalu is található itt, így biztosan találunk magunknak programot a környéken.

Grand Hotel Kempinski High Tatras, Szlovákia

Aki a fenti modern épületegyüttes helyett inkább egy hegyek közt megbújó mesebeli kastélyra szavaz, a Kempinski lánc Grand Hotel High Tatras névre hallgató tagja láttán a szava is eláll majd. A Magas-Tátrában, a Csorba-tó partján álló luxusszállodába akár limuzinnal vagy helikopterrel is eljuthatunk, ha úgy kívánjuk. A fázósabbak a hotel medencéjéből csodálhatják a lenyűgöző tájat, a sportosabbak viszont izgalmas kirándulásokra indulhatnak a környéken, vagy akár egy sítúrára is benevezhetnek.

Grand Hotel Kempinski High Tatras, Szlovákia
Galéria: Havas hotelek
Hotelscombined

 A szálloda helyén már 1893-ban egy kis romantikus stílusú villa állt, a korabeli arisztokrácia legnevesebbjei – többek között a Habsburg család tagjai – látogatták. Az évek során többször bővítették és átépítették. A századfordulótól hotelként üzemelő épületben 1953-tól szanatórium működött, majd állaga annyira leromlott, hogy be kellett zárni. Az épület felújítására egészen 2003-ig kellett várni, amikor is négy éven át tartó munka során nyerte el mai lenyűgöző formáját.

LeCrans HOTEL & SPA, Svájc

Szintén luxuskörülmények, ám az elegáns belső terek helyett rusztikus, alpesi stílusú szobák és kültéri forróvizes medence csábítja a svájci Valais régióban található Le Crans Hotel&Spa vendégeit. A 2009 januárjában nyílt butikhotel hét szobát, hat lakosztályt és négy óriási apartmant rejt, a különleges dizájnról neves belsőépítészek gondoskodtak. A szálloda Le Mont Blanc nevű éttermét a Gault Millau étteremkalauz is ajánlja, borkínálatuk pedig a legkényesebb ízlésnek is megfelel.

LeCrans HOTEL & SPA *****, Crans-Montana, Svájc
Galéria: Havas hotelek
Hotelscombined

 És bár a többség azt gondolná, hogy Svájcban télen csak és kizárólag síelni lehet, ez nincs így. Hogy mennyire nem, arról egy komplett cikkben emlékeztünk meg tavaly télen, ezt ide kattintva olvashatja el.

Igloo Village Kakslauttanen, Finnország

Ha a fenti hoteleknél is klasszikusabb téli szálláshelyre vágyunk, igluban is tölthetjük az éjszakát. Ehhez Finnországba kell látogatnunk, egészen pontosan a kakslauttaneni Igloo Village vendégeinek kell lennünk. Választhatunk igazi hóból épített igluk, és üveg igluk között, így ez utóbbiban fetrengve a szerencsésebbek a sarki fényben is gyönyörködhetnek.

Igloo Village Kakslauttanen, Finnország
Galéria: Havas hotelek
Hotelscombined

 Egyébként a fagyhaláltól nem kell tartani: kifejezetten jó idő van ezekben az apró építményekben. Legalábbis az üveg-iglukban, a havas változatban -6 és -3 fok között van a hőmérséklet, de ez a -32 fokhoz képest kifejezetten enyhe állítólag. Hálózsákot mindenesetre adnak.

The St. Regis Deer Valley, Utah, USA

Aki a hideg helyett az eleganciát szeretné minél magasabb fokon élvezni, nézze meg magának az Amerikában, Utah államban, Park Cityben található, St. Regis Deer Valley nevű hotelt. Csodálatosan berendezett szobák, elképesztő spa részleg, számos szauna, hangulatos kilátóterasz gondoskodnak arról, hogy életünk síeléseként emlékezzünk vissza az itt töltött napokra.

The St. Regis Deer Valley, Utah, USA
Galéria: Havas hotelek
Bruce Buck / Hotelscombined

 Sícentrumból mindjárt három közül választhatunk: itt van az Észak-Amerika legjobb terepének tartott Deer Valley Ski Resort, a Park City Mountain Ski Resort és a The Canyons Resort is. Sőt, ha januárban látogatunk ide, még arra is megvan az esélyünk, hogy filmsztárokkal együtt csúszhassunk a lejtőkön. Itt rendezik meg ugyanis a Robert Redford alapította Sundance filmfesztivált, a legnevesebb függetlenfilmes rendezvényt. Gyakori, hogy az itt debütáló filmek zsebelik be később az Oscar-díjat, így tényleg jelentős fesztiválról van szó.

Hasonló helyre vágyik, de nem ütötte meg a főnyereményt?
Az utazási ajánlatokat akkor is érdemes böngészni, ha csak egy szolidabb összeget tudunk a téli pihenésre áldozni. Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül, egyetlen kereséssel, a legolcsóbbat találhatják meg. A keresőszolgáltatás több száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység több mint 400 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők.

Kapcsolódó anyagok

Nyaralás valószínűtlenül szép luxusmedencés hotelben

Szoba álomkilátással: ébredjen az Eiffel-toronnyal!

Feküdjön ki a Machu Picchu előtti kertbe!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek