» Távol

Lego, curling, puncs - így melegedjen Berlinben!

| | 2 komment
Szánkó- és jégpályával, szemkápráztató díszkivilágítással és hangulatos karácsonyi vásárokkal várja Berlin a téli szezonban érkező turistákat. Ha nagyon fáznánk, és a forralt bor már nem elég, fedezzük fel a város világhírű múzeumait!

Advent közeledtével a legtöbb német nagyvárosban teljes gőzzel beindul a karácsonyi vásár szezon, árad a forralt bor illata, no meg az O Tannenbaum. Ez alól természetesen a főváros, Berlin sem képez kivételt. Ünnepi égősorok és fénylő díszek lepik el a belvárost a Ku'dammtól a Brandenburgi kapun át az Unter den Lindenig. A nagy hidegre való tekintettel az egész napos városi csavargás helyett ezúttal fűtött múzeumok és csillámporos karácsonyi vásárok meglátogatását javasoljuk. Ez utóbbit szigorúan egy forró punccsal vagy teával a  kézben!

 Ha most jár először Berlinben

Első berlini látogatásunkkor nem kerülhetjük el a hideg utcákon lődörgést, hiszen a leghíresebb látnivalókat Reichstagostul, Tévétornyostul, Checkpoint Charliestul biztosan nem akarjuk kihagyni. A kinti látnivalókat viszont érdemes gazdagon múzeumokkal megszakítani, ahol az izgalmas kiállítási tárgyak nézegetése közben ki is olvadhatunk kicsit.

Nyerjen berlini repülőjegyet!

A Travelo nyereményjátékában most két főre szóló berlini retúrjegyet nyerhet. Kvízünkhöz kattintson ide!

Személyes kedvencünk a Múzeum-szigeten található Pergamonmuseum, ahol a lenyűgöző babiloni Istár-kaput őrzik megannyi régészeti lelet között. Ha már itt járnak, az Altes Museum (Régi múzeum) nagyszerű antik emlékeit, az Alte Nationalgalerie (Régi Nemzeti Galéria) gazdag festészeti gyűjteményét vagy éppen a Bode Múzeum szobrait és érmegyűjteményét se hagyják ki! Aki pedig inkább Berlin fordulatos múltja iránt érdeklődik, számos kiállítást talál a városban, legyen szó az NDK-múzeumról, vagy éppen a Berlini fal múzeumáról.

Gyerekekkel érkezőknek a fentieknél könnyedebb programnak ígérkezik a Potsdamer Platzon, a Sony Center alagsorában üzemelő Legoland Discovery Center meglátogatása. De a berlini állatkert akváriumát is szeretni fogja az aprónép, és a Reichstag csiga formájú üvegkupolájába is nagy élmény felmenni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ráadásul ez utóbbi program még ingyenes is, de fontos tudni, hogy regisztrációköteles!

Ünnepi díszben az egész város

De persze az is jól érezheti magát a német fővárosban advent idején, aki a kötelező látványosságokat már kipipálta, és csak egy kis vásárlásra és forralt borozásra vágyik. A Potsdamer Platzon a forró italok mellett a testmozgás is segít majd a megfelelő testhőmérséklet fenntartásában: egy 12 méter magas és 70 méter hosszú szánkópályán csúszhatunk, 500 négyzetméteres jégpályán piruettezhetünk, vagy éppen lejátszhatunk egy jó kis curling-meccset.

Aki klasszikus adventi vásárokra vágyik, akár a Vilmos császár emléktemplom, akár a Vörös városháza, akár a Gendarmenmarkt felé veszi az irányt, garantáltan megtalálja a több tucat alpesi faházikóból emelt karácsonyi falvakat a város több pontján. Itt nemcsak a klasszikus vásári fogásokat próbálhatjuk végig, de garantáltan találunk szuvenírt is mindenkinek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
22 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.