» Távol

14 millió eurót költenek a román tengerpartra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mamaiában újjáépítik a tengerpartra vezető sétányt. Restaurálják Konstanca történelmi belvárosát, az épületeket kicserélik, a víz- és csatornahálózatot, felújítják a sétányhoz vezető utcákat, közvilágítást.

A tengerparti Konstanca polgármesteri hivatalának sikerült több fejlesztésre, beruházásra 14 millió eurót összegyűjtenie, részben uniós pályázatokból, részben saját forrásokból, írja a Turizmus Online.

Az elsőként megvalósuló projekt a román tengerpart legnépszerűbb üdülőjét, Mamaiát érinti, ennek keretében, 4,7 millió euróból újjáépítik az üdülőtől a konstancai Casino épületéig, majd a kikötőig terjedő sétányt. Egy másik fejlesztési terv keretében restaurálják Konstanca történelmi belvárosát, az épületeket kicserélik, a víz- és csatornahálózatot, felújítják a sétányhoz vezető utcákat, közvilágítást, ennek értéke pedig közel 10 millió euró.

Romániában a turisztikai fejlesztésekre rendelkezésre álló uniós keret lehívási aránya a 2012-es 6 százalékról idén 24,7 százalékra ugrott, ám még ez is messze áll a lehetőségektől. S habár a pozitív tendenciát az Országos Turisztikai Hatóság (ANT) némi elégedettséggel könyvelte el, Razvan Filipescu elnök felhívta a figyelmet az iparág legsúlyosabb gondjára, a tapasztalt munkaerő elvándorlására.

Állítja, hiába újítanak fel szállodákat, üdülőközpontokat, a szakképzett munkaerő hiánya megkeserítheti a vendégeket. Az ANT felmérése szerint, amíg Európában egy szállodában az alkalmazottak felét átlag öt évig ugyanazon a munkahelyen lehet tartani. Romániában örülnek a szállodások, ha az alkalmazottaik 10 százaléka legalább két évig marad. Nem véletlen, hogy az ANT most országos ellenőrzésbe kezdett a téli üdülőhelyeken, s „vadásszák” a szakképzetleneket alkalmazó vendéglátókat, mondván, ők riasztják el a külföldieket.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Stará Lesná (Felsőerdőfalva), SzG3
19 órája
Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
2 napja
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
4 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.