Vécén vagy Airbuson ülve is ehetünk Kínában

Akár a toaletten, Airbus A380-as típusú repülőgépen ülve vagy Mao Ce-tung korát idéző falak közt is fogyaszthatják vacsorájukat a Kínába látogatók. Egyre több ugyanis a témaparkok mintáját követő témaétterem az országban.

A legrendhagyóbbak a mellékhelyiségeket mintázó vendéglátó egységek. Ezekből már csaknem két tucat található országszerte, így Peking, Sanghaj, Sencsen, Hangcsou, Csungking, Tajjüan városokban, de már Modern Vécé nevű étteremlánc is létezik. Az ide látogatók tipikus fekete-fehér mosdócsempék és falfeliratok között, valódi vécécsészén ülve vacsorázhatnak.

Galéria: Kínai témaéttermekChinafoto/whitehotpix / Northfoto

 Az asztalok maguk üveglappal fedett vécécsészék vagy mosdótálak, a tányérok, poharak, desszertestálak kivétel nélkül toalettet formáznak. Ezek után nem meglepő, hogy a ház specialitása a szintén kis vécécsészében felszolgált, csavart formában tálalt csokoládéfagylalt.

Akik kevésbé szokatlan, de mégis rendhagyó környezetben ennének, választhatják példálul az Airbus A380-as típusú szuperrepülőgép fedélzetét idéző éttermet. Itt légiutas-kísérőnek öltözött pincérek érkeznek gombnyomásra az asztalokhoz, amelyek körül a székek is a repülőgépek üléseit mintázzák. A hely rendkívül csendes, a falak fehérek és dekoráció nélküliek, az ablakok kicsik és négyzetesek.

A fentiek mellett egyre több a kedvelt rajzfilmek hangulatát idéző étkezde is az országban. Állandó teltházzal működik például a másfél éve nyílt Hello Kitty étterem Pekingben, ahol nemcsak a rózsaszín és fehér, óriási masnikkal telezsúfolt beltéri díszítés és a japán figura méteres plüss másai idézik a szájnélküli macskát. Az ételek formája szintén cicás, a desszertek például jellemzően rózsaszínek és macskafej-alakúak, de az itt kapható kávé habjából is Kitty néz vissza.

A további képekért kattintson!
Galéria: Kínai témaéttermek
Feature China / Barcroft Media / Northfoto

 Mind több a komolyabb hangot megütő, úgynevezett "vörös étterem" is az országban. Ezek jellemzően Mao Ce-tung korát idézik. Itt óriási, nyíltterű, vörösre mázolt csarnokokban, hatalmas kerek asztalokat körbeülve rendelhetnek a vendégek a jellegzetes munkásruhát, avagy a Népi Felszabadító Hadsereg korábbi egyeruháját viselő pincérektől. Dekorációként korabeli, a párt propagandájának egykor fontos részét jelentő plakátok, valamint kommunista vezetők arcképei szolgálnak, sok helyen maoista dalok éneklése, zászlólengetés és fegyveres bemutató az esti program.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek