Wellness és privát Lassie-vetítés luxuskutyáknak

Hotelek a nagyvilágban, ahol pihe-puha kutyaággyal, spa kezelésekkel, privát filmvetítéssel, szülinapi tortával, névre szóló, gravírozott tálkával várják a négylábúakat.

Ma már egy állatbarát hotelnek jóval többet kell annál tudnia, mint hogy megengedje, hogy felár ellenében négylábú társunk egy fedél alatt szállhasson meg velünk. A kutyatulajdonosok legalábbis biztosan így gondolják. Különben biztosan nem léteznének olyan helyek, ahol spa kezelésekkel, privát filmvetítéssel, szülinapi tortával várják a négylábúakat.

A washingtoni Mandarin Oriental is szereti a négylábú vendégeket
Galéria: Kutyás hotelek a világban
Fotó: Mandarin Oriental / Facebook

Nemrégiben egy brit cég meghirdette a világ első vakációs kényeztető-csomagját kutyák részére. Futás a tengerparton egy olimpiai sprinterrel, privát Lassie-vetítés, Louis Vuitton nyakörv szerepel a csomagajánlatban, szállással a Paw Seasons kutyahotelben. A kis kutyakiruccanásnak megdöbbentő ára van: 70 000 dollárba, vagyis 15 millió forintba kerül.

Ha esetleg nem csak a kutyát kényeztetnénk vagyonokért, hanem együtt nyaralnánk vele egy jót, a CNN gyűjteményében biztosan találunk szimpatikus szálláshelyet. A kutyaluxusról pedig ezeken a helyeken sem kell lemondani.

Best Western Fallsview Hotel, Kanada

A Best Western lánchoz tartozó hotelben becsekkoláskor a négylábú jószágok kutyasütit kapnak, gazdájukat pedig eb-úticsomaggal látják el, amiben további jutalomfalatok, víz és szemeteszacskó található. A Queen Victoria Park és Niagara Park tőszomszédságában fekvő hotel személyzete szívesen vállal kutyasétáltatást is. A szállodában egy szoba 85 dollárba (19 ezer forint) kerül, a kutyánk 23 dollárért (5000 forint) lehet velünk.

Fairmont Miramar Hotel & Bungalows, Santa Monica, USA

Ebben a kaliforniai hotelben a kutyáknak saját ágy, tányér és jutalomfalatok járnak bejelentkezéskor. Ha pedig egy kicsit csak a kétlábúak társaságára vágyunk, vigyáznak a kutyánkra, illetve igény szerint meg is sétáltatják. A hotel vendégei 10 százalék kedvezményt kapnak a The Healthy Spot nevű kutyabolt- és kozmetika áraiból, legyen szó játékokról vagy éppen pedikűrről. Egy éjszaka 329 dollárba (73 ezer forint) kerül, viszont a kutyák ingyen szállhatnak meg.

Le Meurice, Párizs, Franciaország

A hely vonzódása a kutyákhoz nem újkeletű: 1907-ben, a szálló építésekor az itt dolgozó munkások befogadtak egy kóborkutyát. Az eb a hotel kabalája lett, és agarakat ábrázoló logóját is ő ihlette. A négylábú vendégek kutyakosarat, névtáblát és speciális, ízlésüknek megfelelő menüt kapnak. Ha a gazdi szükségét érzi, a kutyus nevével gravírozott kutyatálat is tudnak prezentálni, és az alkalmazottak a Tuileriák kertjében is szívesen megsétáltatják az ebet. Egy szoba egy éjszakára 823 dollárba, vagyis 183 ezer forintba kerül, a kutyáknak viszont ingyenes.

Kutyázás elegáns környezetben - La Meurice, Párizs
Galéria: Kutyás hotelek a világban
Fotó: La Meurice / Facebook

Loews Annapolis Hotel, Annapolis, USA

Annapolis az Egyesült Államok egyik legkutyásabb települése: a városban 39 000 fő és 20 000 kutya él. A Loews Annapolis Hotelben megszálló négylábúak Fiji forrásvizet kapnak, a szobaszervíz pedig vegetáriánus jutalomfalatoktól a teniszlabdáig bármivel tud szolgálni. Egy éjszaka 159 dollárba (35 ezer forint) kerül itt, a kutyáknak ingyenes.

Mandarin Oriental, Washington, USA

A washingtoni Mandarin Oriental is szívesen látja a négylábúakat – igaz az árát is megkéri a kutyakényeztetésnek. Egy éjszaka 315 dollárba (70 ezer forint) kerül, a kutya tartózkodásáért egyszer 100 dollárt (22 ezer forint) majd éjszakánként még 50 dollárt (10 ezer forint) kérnek. Cserébe foglalhatunk például "Puppy Love" névre keresztelt csomagot deluxe szobával, luxus kutyaággyal és kényeztető ételkülönlegességekkel.

Phineas Swann Bed and Breakfast Inn, Montgomery, USA

Nem elég, hogy a panzió cégérén is egy jól megtermett bulldog van, de a lakosztályok is Bulldog Suite és Terrier Suite nevekre hallgatnak. Deluxe kutya-spa csomagra is befizethetünk, ami szuperkényelmes kutyafekhelyet, finom falatokat és kutyasétáltatást tartalmaz. Éjszakánként 159 dollárba (35 ezer forint) kerül itt egy szoba, az első kutya ingyen száll meg, a második 25 dollárért (5 ezer forint).

Phineas Swann Bed and Breakfast Inn
Galéria: Kutyás hotelek a világban
Fotó: Phineas Swann Bed and Breakfast Inn / Facebook

The Hughenden, Sydney, Ausztrália

Ez a hotel is kínál kutyamegőrzést, sétáltatást, de ami igazán különlegessé teszi, azok a kutyakényeztető szolgáltatások. A pedikűr, trimmelés és más kutyakozmetikai kezelések igénybevételéhez ráadásul ki sem kell mozdulniuk az ebeknek és gazdáiknak a szobájukból, a kezelés házhoz jön. A szoba éjszakánként 188 dollárba (42 ezer forint) kerül, a kutyákért 18 dollárt (4 ezer forint) számolnak fel.

The Milestone Hotel, London, Anglia

A londoni Milestone Hotel kutyavendégei becsekkoláskor finom falatokat, játékokat, névtáblát és szemeteszacskót tartalmazó csomagot kapnak. A kutyabarát szobákra igény esetén kitehetjük a "Kérem ne zavarjanak, a kutyám alszik" táblát, és természetesen kutyatálat is találunk ebben a szállástípusban. Az ebek többféle párna, takaró és pihenőszőnyeg közül választhatnak, hogy kényelmesen teljen az éjszaka. Külön be is ágyaznak a kutyánknak, ha pedig szülinapja van, tortával kedveskednek neki. A szoba éjszakánként 511 dollárba (113 ezer forint) kerül, de a kutyák ingyenesen szállhatnak meg velünk.

Ahol a gazda ilyen körülmények között lakhat, nem csoda, hogy a kutyát szülinapi tortával várják - The Milestone Hotel, London
Galéria: Kutyás hotelek a világban
Fotó: The Milestone Hotel / Facebook

Yufuin Garden Hotel, Oita, Japán

Ki mondta, hogy a termálvízben ejtőzés csak az embereknek jár? A Japánban található Yufuin Garden Hotel minden kutyát saját kifutóval vár, emellett a gyönyörű kertjét is úgy tervezték meg, hogy az ebek és gazdáik is jól érezzék magukat benne. Külön termálfürdő is van itt a kutyusok részére, és akárcsak a londoni hotelben, itt is jár a szülinapi torta a négylábú vendégeknek. Egy éjszaka 130 dollárba (28 ezer forint) kerül, kutyáknak ingyenes.

Állatbarát hotelek Magyarországon
Belföldön utazna kedvencével? A Travelo csapatának kutyabarát szállástippjeit ide kattintva találja.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek