» Távol

Mikulások százai lepték el a dán tengerpartot

| | Nem érkezett még hozzászólás
1957 óta minden évben megrendezik Dániában a Mikulások Világkongresszusát. Karácsonyi hangulat júliusban, parádé, gála, vetélkedő és koppenhágai városnézés is szerepel a programok között.

Mikulásnak, tündéreknek és manóknak öltözött férfiak és nők százai ünneplik Dániában a júliusi karácsonyt a Mikulások Világkongresszusán. A találkozó július 22-én, vagyis a mai napon vette kezdetét, és három napig tart a vigalom a dyrehavsbakkeni – az egyszerűség kedvéért bakkeni – vidámparkban.

A dán fővárostól, Koppenhágától északra fekvő Bakkenben 1957 óta minden évben megrendezik a Mikulások Világkongresszusát, hogy a világ Mikulásai bulizhassanak egy jót, illetve hogy "szakmailag" is továbbképezhessék magukat. A kongresszus ötletgazdája a bakkeni Tribini professzor volt, aki úgy gondolta, több karácsonynak kéne lennie egy évben – olvasható az esemény honlapján.

Itt arra is fény derül, miért a szokatlan időpont: a Mikulások télen nagyon elfoglaltak, így kézenfekvő volt, hogy az össznép dzsemborit nyár közepén érdemes megszervezni. A kongresszus ma már több száz Mikulást és manót vonz a világ minden tájáról.

A Mikulások Világkongresszusa egyébként nem egy belterjes esemény: minden érdeklődőt szeretettel várnak a bakkeni Mikulásparádén. De karácsonyi vetélkedőt és gálaműsort is rendeznek ugyanitt, és ezekre a programokra sem csak a karácsony-tripen rajta maradt résztvevőket várják, hanem a civileket is.

De nem muszáj egészen a bakken vidámparkig mennie annak, aki a júliusi Mikulásokra kíváncsi: Koppenhágában is össze lehet a csapattal futni. A kongresszus résztvevőinek ugyanis koppenhágai városnézést tartanak, ami egy karácsonyi parádéba torkollik majd a Strøgeten, a város leghosszabb sétálóutcáján.

Hasznos tudnivalók

Mikor? A Mikulások Világkongresszusának időpontja minden évben változik, egy a fix: mindig július 24-e hetére esik. Idén július 22-24. között tartják, 2014-ben július 21-23-án, 2015-ben július 20-22-én lesz.

Hol? A rendezvény helyszíne Koppenhágától északra, mintegy tíz kilométeres távolságra fekszik. Remek vasúti összeköttetéssel rendelkezik: Koppenhágából egy 15 perces vonatozással elérhetünk Klampenborgig, innen pedig 10 perces sétával jutunk el Bakkenbe.

Hogyan? Budapestről közvetlen repülőjáratot például a SAS vagy a Norwegian üzemeltet Koppenhágába. Esetleg érdemes megfontolni a Wizz Air malmői járatát is, mert innen egy rövid vonatotással szintén könnyedén megközelíthető a dán főváros.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
10 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
10 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.