» Távol

Szenzációs fotó Prágáról!

| | 1 komment
Nézze meg a legfrissebb darabját annak a különleges sorozatnak, amely nagyvárosok hatalmas panorámaképeit mutatja be tornyok tetejéről fényképezve.

A 360Cities - az interneten található legnagyobb geohivatkozással rendelkező, panorámafelvétel-gyűjtemény - egy lélegzetelállító, 360°-os, 2600 különálló képből álló panorámaképet alkotott a cseh főváros Petřín Tornyáról fotózva.

A 33,8 gigapixel felbontású kép a Prágáról valaha készült legnagyobb felvétel. A kép mérete 260,000 x 130,000 pixel, alkotója Jeffrey Martin, a 360Cities alapítója. Ez a fotó a legfrissebb darabja annak a különleges sorozatnak, amely nagyvárosok hatalmas méretű panorámaképeit mutatja be a városok fontosabb tornyairól fényképezve.

A panoráma fotó ezen a linken tekinthető meg.

Ez a felvétel a tavalyi 320 gigapixeles, Londonról készült fotót követi a sorban, amelyet a BT Torony tetejéről készítettek. A sorozat egyik következő városa a tervek szerint Tokió lesz. Martin korábbi Prága-projektjei közé tartozik az a 2011-es panorámafotó, amely a történelmi Filozófiai Könyvtárról készült a Strahov Kolostorban. Ez a világ legnagyobb beltéri fényképe. Martin ezt megelőző, 2009-es rekordja Prága 18 gigapixeles képe, amelyet a Žižkov TV Toronyból készített.

„Ez alkalommal úgy döntöttünk, hogy az 1891-ben épült Petřín kilátótoronyról fényképezünk,amely sokkal romantikusabb és egyedibb képet ad Prágáról, mint a TV Torony. Aki megtekinti a képet, az is a fotó részévé válhat; szinte megérintheti a Károly-hidat vagy aNemzeti Színházat” – fejtette ki Martin. Az egyedülálló kép megalkotásához a 360Cities a Canon 1D-X fényképezőgépet választotta (amely a Canon SLR széria csúcsa), ehhez pedig Canon 28-300 L és 8-15 halszem objektívet használt.

A kamerát egy Clauss Rodeon robot tripod fejére szerelték, majd egy nagyteljesítményű Celsius R920 munkaállomás, amelyet a Fujitsu Technology Solutions Europe biztosított, a nyers képeket kész panorámává illesztette össze.

A 360Cities a világ legnagyobb panorámafotós közössége. A közelmúltban Martin a világrekordot megdöntő 320 gigapixeles londoni panorámaképével hívta fel magára a világ figyelmét.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.