» Távol

PSY értelmező kéziszótárat adott ki

| | Nem érkezett még hozzászólás
Eszerint az olle-gil egy kellemes sétálóhely, a bulgeum pedig reggelig tartó partizást takar. Célja Dél-Korea országimázsának építése a világban.

A lovacskázással gigasztárrá vált PSY-ről a dél-koreai elnök úgy vélekedik, hogy az általa szabadalmaztatott és híressé vált táncmozdulat a kreativitás olyan megnyilvánulása, amely a gazdasági fellendülés egyik alapja lehet.

Most a művész újabb igazán kreatív dologgal állt elő: gyártott egy wiki-korea névre keresztelt, hat szócikket tartalmazó értelmező kéziszótárt. Ez pedig hol máshol terjedhetne leginkább, mint a Youtube-on, aminek a sztár amúgy is a sikereit köszönheti.

A világhírűvé vált táncmozdulat mintájára országimázs-építő kampányba kezdett a dél-koreai turisztikai hivatal és PSY. A marketing lényege, hogy olyan új szavakat vezessenek be a köztudatba, amelyekről a világon mindenkinek kapásból Dél-Korea egy bizonyos nevezetessége vagy terméke jut eszébe, legyen az shoppingolás, gasztronómia, vagy látnivaló.

Ahogy az olaszoknak védjegyük a „pasta”, úgy lesz így reményeik szerint Dél-Korea új szlogenje többek között a  'dun-de-mun, vagy a 'ban-chan. Előbbi éjjeli vásárlási őrületet jelent, ahol akár hajnali egykor is megtalálhatjuk életünk legtökéletesebb farmerját, utóbbi pedig olyan kulináris szolgáltatást, ami nemcsak fantasztikusan finom, de ingyen is repetázhatunk belőle. Az olle-gil egy kellemes sétálóhely a Jeju szigeten, a bulgeum pedig reggelig tartó partizást takar.

Az ibuzzkorea.com oldalon egyébként egyesével is meg ehet nézni a szavak magyarázatát, amihez konkrét helyeket, ételeket, turisztikai javaslatokat is fűznek.

A kezdeményezés egyedülálló a világon, habár arra már korábban is volt példa, hogy viágsztárok reklámozzák szülőhelyüket, mint turisztikai célpontot. Mint például Rihanna Barbadost, ahol a szexi énekesnő vizes fürdőruhában próbálja a tengerpartra csábítani a turistákat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
zitary új galériát hozott létre
Agung vulkán
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.