» Távol

A tíz legnépszerűbb titkos fürdőhely a világon

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szeret úszni, de utálja a tömeget? Fürdés közben a természet közelségének élményére is vágyik? Nézegessen összeállítást a legkülönlegesebb szabadvizekről Franciaországtól Vietnámig, esőerdei folyóktól a pingvinekkel teli strandokig!

Kevés izgalmasabb vagy romantikusabb kaland akadhat nyaralás közben, mint felfedezni egy csodálatos természeti környezetű tavat vagy folyót, és bemerészkedni az ismeretlen vízbe. A kiépítetlen strand és a fürdőzők zsúfoltságának hiánya egyedülálló élménnyé teszi az ilyen vízi kalandokat. Nem beszélve arról, hogy  egy tó partján üldögélni egyáltalán nem olyan maradandó és mély átélése az élménynek, mintha a bőrünkön is megtapasztaljuk a víz simogatását.

A lonelyplanet.com összegyűjtötte a legnépszerűbb szabadvízi fürdőhelyek listáját, ami persze annyiban nem felel meg ezeknek a kritériumoknak, hogy a legnépszerűbb „titkos” fürdőhelyek közül többen lassan már éppúgy megtelnek fürdőzőkkel, mint kiépített parti társaik.

Travelo tipp:

Ha nyaralás közben egy olyan tóba vagy folyóba ütközünk,  amelyikben szívesen megmártóznánk, a váratlan örömtől vezetve ne ugorjunk rögtön a habokba, mert izmaink begörcsölnek a hideg víztől. Lassan szoktassuk testünket a hőmérsékletváltozáshoz.

Érdemes úszás előtt a helyiekkel konzultálni a folyó vagy tó esetleges veszélyeiről.

Igyekezzünk minél kevesebb vizet nyelni, mert a tóban állattetemek, betegséget terjesztő algák is lehetnek.

Ne mezítláb merészkedjünk a vízbe, mert az ismeretlen vízfenéken megvághatjuk a lábunkat.

Szabad vízbe soha ne ússzunk be egyedül, különösen, ha először járunk ott és nem ismerjük a környezetet.

Igyekezzünk a parthoz közel maradni, de legalábbis mérjük fel az erőnket, hogy a visszafelé útra is maradjon.

A vízből kimászva mossunk kezet és lehetőleg zuhanyozzunk is le.

Franciaország: Pont du Gard

Az egykori római vízvezeték impozáns látványa a folyóban úszkálva élvezhető csak igazán. A víz tisztasága mellett a közeli strand is csábító piknikezési lehetőség az úszni vágyóknak, de a híd pillérei alá nem érdemes bemerészkedni az erős örvények miatt.

Vietnám: Mekong Delta

A vietnámi Mekong Delta az egyik legizgalmasabb szabadvízi úszási lehetőség.  A folyó partján található Vinh Longban pedig nemcsak megszállhat az utazó, de a Tam Ho farmon még azt a szolgáltatást is igénybe veheti, hogy a családtagok elkísérik az úszásra, ahol vigyáznak rá, hogy elkerülje az veszélyeket.

Malájzia: Lubok Simpon

A malájziai Lubok Simpon egy igazi esőerdei paradicsom, eldugva a világ zajától. A Taman folyó sáros medre miatt ugyan kissé bizarr talajon kell bemerészkednünk a vízbe és úgy érezzük majd, mintha a sár megpróbálná beszippantani a lábujjainkat, de amint elkezdünk úszni a hűs vízben, biztosan felfrissülünk – ígéri a lonelyplanet.com.  A folyó túlpartjára való átkelést azonban nem ajánlják a mély és száguldó vízsodrás miatt.

Anglia: Granta-folyó

A Cambridge-től délre található Granta folyó szintén ideális úszóhely.  Fűzfák övezik, melynek romantikus indái belógnak egészen a folyó közepéig, amibe a vízbe való ki- és bekászálódáskor akár bele is kapaszkodhatunk. Több úszásra alkalmas hely is tálalható a Granta folyón,  a Cambridge-től kétmérföldnyire fekvő grantchesteri szakaszon.

Mexikó: Cenote Yokdzonot

A mexikói Yucatán-félsziget mély víznyelőit mindenképpen érdemes kipróbálni a szabadvízi úszás szerelmeseinek. Ha képesek vagyunk elvonatkoztatni az alattunk tátongó feneketlen mélységtől, a közeli falakba költözött fecskékben is gyönyörködhetünk, igaz, hogy csak egy kis belépődíj ellenében.

Laosz: Kuang Si vízesés

Ha Laosban támad kedvünk pancsolni, a híres Kuang Si vízeséseket érdemes felkeresni. Itt már nem árt az időzítés, hogy elkerüljük a tömeget. Késő délután már kevesebben úszkálnak – tanácsolja a lonelyplanet.com.

Ausztrália: Watego's Beach

Az ausztrál Byron öböl igazi szörfparadicsom, így elsőre nem tűnik ideális fürdőhelynek.  Azonban a védett, északra néző Watego's Beach már egy sokkal csendesebb, nyugodtabb hely. Mindemellett a biztonság kedvéért maradjunk közel a parthoz, ha itt szeretnénk úszkálni.

Dél-Afrika: Boulders Beach

Szeretnénk pingvinekkel úszni? Nem kell nagykabátot és antarktiszi körülményket elképzelnünk hozzá. Boulders Beachen, a dél-afrikai Cape Town legjobb tengeri strandján ugyanis szinte beleütközünk a pingvinekbe, olyan közelről láthatjuk őket. Az amúgy viharos partszakasz hullámait a vízben fekvő sziklák lecsendesítik, így lehetőség nyílik arra, hogy megmártózhassunk a tengerben.

Svájc: Lungern-tó

Az alpesi tavak ugyancsak ideálisak a nyári fürdőzésre, ráadásul még közelebb is vannak, mint eddig javasolt társaik. Ezek közül a Lungern-tó az egyik legideálisabb, melynek a víze olyan tiszta, hogy még az sem jelent gondot, ha úszás közben véletlenül belekóstolnánk – legalábbis a lonelyplanet.com szerint.

USA: Boiling River, Yellowstone Nemzeti Park

Ha nem vagyunk oda azért, hogy jéghideg vízbe ugráljunk, amikor úgy érezzük, hogy a szívvesérünk is megáll a hirtelen hőmérsékletváltástól, akkor a nevéhez hű Yellowstone parki Boiling River való nekünk. A hidegvízes Gardner Folyó ugyanis itt fut össze a feltörő forró vizes forrásokkal, így langyos medencét hoznak létre, melyben kényelmesen fürdőzhetünk.  A köves aljzat miatt viszont jó, ha nem mezítláb megyünk be a vízbe.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
19 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.