Mit esznek a turisták Németországon?

Tizenötezer külföldi vendég szavazatai alapján, a százas lista élén a bajor Neuschwanstein-kastély végzett. De persze ott van az élbolyban a kölni dóm és berlini fal is.

A Német Turisztikai Hivatal másodszor végzett felmérést a külföldi vendégek körében, hogy felállítsa Németország legnépszerűbb látnivalóinak listáját. A turisták 2012. július 1-től egészen 2013. március végéig szavazhattak kedvencükre a DZT oldalán, a www.germany.travel/top100 linken.

 

Első helyen a Csipkerózsika-mesébe illő bajor kastély végzett.
Galéria: A turisták ezt szeretik a legjobban Németországban
Fotó: Spectrum Colour Library / Northfoto

A külföldi turisták szemében ez alapján a Neuschwanstein-kastély a legkiemelkedőbb látványosság Németországban. A lista második helyére az Europa-Park került Rustban, a dobogó harmadik fokát pedig az UNESCO-világörökség, a kölni dóm foglalhatja el – írja a turizmusonline.hu.

A felmérés eredményeként a vendégek majd 700 konkrét turisztikai fellegvárat neveztek meg és rangsoroltak. A DZT a 26 nyelven elérhető kérdőívnél több mint 46 ezer klikkelést regisztrált.

Ezen új eredmények egy frissítés keretén belül bekerülnek a DZT „Németország TOP 100" alkalmazásába is, amely 2012 óta angol és német nyelven érhető el az App-Store-ban és androidos verzióban is. A vendégeknek így már utazásuk megkezdése előtt lehetősége nyílik, hogy részletes információkat szerezzenek be úticéljukról, vagy ötletekkel gazdagodjanak kirándulásaikhoz. Az alkalmazásban minden látnivalóhoz rövid leírás és fotók találhatók, illetve fontos információk a nyitva tartással, a belépőárakkal és az útvonallal kapcsolatban.

 

A Bodeni-tó szépsége szintén sok turistát vonz Németországba.
Galéria: A turisták ezt szeretik a legjobban Németországban
Fotó: Hugi04 / Indafotó

 

Az első 10 helyen végzett látványosság:

 

1. Neuschwanstein-kastély, Bajorország

2. Europa-Park, Rust, Baden-Württemberg

3. UNESCO-világörökség kölni dóm, Észak-Rajna–Vesztfália

4. Brandenburgi-kapu, Berlin

5. Berlini Fal

6. Loreley az UNESCO-világörökség Felső Közép-Rajna-völgy részeként, Rajna-vidék–Pfalz

7. Természeti parkok a Fekete-erdőben, Baden-Württemberg

8. Heidelberg-kastély, Baden-Württemberg

9. Boden-tó Mainau szigetével, az UNESCO-világörökség Reichenau kolostorszigete, Lindau, Meersburg vára, Boden-tó, Baden-Württemberg

10. UNESCO-világörökség Múzeumsziget, Berlin

A kiválasztott 100 turisztikai látványosság tág földrajzi elhelyezkedése is alátámasztja azt a tényt, hogy a külföldi vendégek szemében minden szövetségi állam rendelkezik vonzó úticélokkal. A turisták körében különösen nagy népszerűségnek örvendenek az UNESCO-világörökségek: a TOP 100 látnivaló listáján a 37 világörökségi helyszín közül 19 helyezést ért el – írja a turizmusonline.hu.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Németországnak világörökségi lakótelepe is van 
Ördögi segítséggel megépített dóm, forradalmi kialakítású lakások, kínai teaházat rejtő mesebeli kert, romantikus folyóvölgy és titokzatos középkori kolostor is van Németország 39 világörökségi helyszíne között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek