» Távol

Magyar szervezésű Afrika-kerülő vitorlásverseny

| | Nem érkezett még hozzászólás

Öt hónappal a rajt előtt Rómában is bemutatták az Africa-Europa Challenge (AEC) Afrika-kerülő vitorlásverseny programját. Az AEC október 13-án Lisszabonból startol és nyolc hónappal később, 2014. június 10-én ér célba a Seychelles-szigeteken - mondta el Kondricz Péter, a nemzetközi vitorlásverseny szervezője a Magyarország római nagykövetségén tartott sajtótájékoztatón.

A két európai és tíz afrikai országot érintő viadal nem csak a sportról szól: a verseny állomásain a tervek szerint kulturális fesztiválokat és üzleti fórumokat rendeznek. "Az AEC a két kontinens közötti közeledést szolgálja: akárhány afrikai országban tárgyaltam, mindenhol azt hangsúlyozták, hogy pozitív üzenetet akarnak magukról küldeni. A csatlakozó európai és nemzetközi cégek célja pedig az afrikai kapcsolatrendszer kiépítése" - mondta el Kondricz az MTI-nek.

Hozzátette, hogy társával, Gál József vitorlázóval hatalmas munkát végeztek a 2012 májusától mostanáig tartó promóciós évben, például az afrikai turisztikai miniszterek éves közgyűlésén is bemutatták az AEC programját. Kondricz elmondta még, hogy az AEC Lisszabonból induló, háromvitorlás, gyönyörű zászlóshajójához már spanyol és román hajók is csatlakoztak. Az útvonalon (Portugália, Spanyolország Kanári-szigetek, Zöld-foki szigetek, Szenegál, Nigéria, Kongói Demokratikus Köztársaság, Angola, Namíbia, Dél-Afrikai Köztársaság, Mozambik, Madagaszkár, Seychelles-szigetek) versenyszakaszok és sima hajózás váltja egymást.

Az útvonalat úgy tervezték meg, hogy ne érintse a konfliktusok vagy kalóztámadások miatt veszélyes övezeteket. Az AEC-t a magyar Külügyminisztérium is támogatja, a fejlesztési együttműködés részének tekintve. Kondricz elmondta még: számos magyar város jelentkezett már, hogy a vitorlásverseny afrikai állomásain bemutatkozhasson.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
22 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.