» Távol

Húszezer forint négy fagylaltért

| | Nem érkezett még hozzászólás
64 eurót fizetett négy brit turista egy római fagylaltozóban. A hely szerint teljesen jogosan, mert nagy fagylaltokról volt szó. A római hatóságok botrányosnak nevezték az esetet.

Egy olaszországi nyaralás nem lehet teljes egy jó adag gelato, vagyis finom krémes fagylalt elfogyasztása nélkül. Így gondolta ezt négy brit turista is, egészen addig, míg sokkot nem kaptak a 64 eurós, vagyis csaknem húszezer forintos számlától, amit a fagyijukért kellett kifizetniük Rómában – írja a Daily Telegraph online kiadása. A turisták természetesen azonnal panaszt tettek. Ennek köszönhetően újra fellángolt a vita az örök városban oly népszerű turistalehúzásokkal kapcsolatban, hiszen nem ők az elsők – és valószínűleg nem is az utolsók – akik pórul jártak.

A vitát kiváltó eset egyébként a Spanyol lépcsőhöz közeli, Antica Roma nevű helyen történt. Roger Bannister és testvére, Steven, valamint feleségeik, Wendy és Joyce

Jogosan reklamáltak a turisták?

  • 13
    Nem, aki sokat eszik, fizessen is érte.
  • 122
    Igen, négy fagylalt nem kerülhet ennyibe.

fejenként 16 eurót kényszerültek fizetni a fagylaltjukért. "Még csak meg sem köszönték, amikor kifizettük a hajmeresztő összeget" – nyilatkozta a birminghami turista az egyik helyi lapnak.

Jó tudni, hogy az olasz kávézók és bárok az eredeti ár dupláját vagy tripláját is elkérhetik azoktól a vendégektől, akik ülve akarják elfogyasztani a rendelésüket. A brit csoport viszont még ebbe a hibába se esett, hiszen elvitelre kérték fagylaltjaikat – emlékeztet a Daily Telegraph. A Via della Vitén található Antica Roma bár-fagyizó neve elhallgatását kérő menedzserét is megszólaltatták az eset kapcsán, aki azzal védekezett, hogy a 64 eurós számla teljesen jogos volt, hiszen a britek hatalmas adagokat fogyasztottak el.

"Senki nem kényszerítette őket, hogy nagy fagylaltot kérjenek. Van kisebb adagunk is, ez 2,50 euróba kerül. De ha valaki sok fagylaltot rendel, annak megkérjük az árát. Az áraink pedig nem titkosak, mindenhol ki vannak írva" – mondta el az alkalmazott. A legdrágább fagyikehely egyébként 25 euróba kerül itt, ha pedig tejszínhabot is kérünk rá, az még 3,50 eurót kóstál. A brit turisták tehát költhettek volna még többet is.

A fenti érvelés ellenére a római hatóságok kijelentették, hogy szégyenletes, hogy ennyit kellett fizetnie a turistáknak. A hasonló átverések ugyanis rombolják az emberekben Olaszországról kialakult képet. "Ez botrányos" – mondta Matteo Costantini, városi tanácsos. Felemlegette, hogy 2009-ben egy Piazza Navona mellett található étterem egy japán párral 695 eurós, vagyis több mint kétszázezer forintos számlát fizettetett ki. Ekkor a római polgármester bezáratta a Passetto névre hallgató éttermet.

A lehúzós éttermek mellett érdemes az ókori római gladiátoroknak beöltözött csalóktól is távol tartani magunkat, ha Rómában járunk. Rendszerint elképesztő összegeket követelnek a turistáktól, miután azok lefotózkodtak velük a Colosseum előtt – hívja fel a figyelmet a Daily Telegraph.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
18 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.