Elhagyatott metróállomáson csatangolni

Milyen lehet egy elhagyatott londoni metróállomáson, üresen álló detroiti templomban, vagy éppen egy Las Vegas-i kaszinó tetején járni? Bradley L. Garrett fotós, író, egyetemi kutató tudja a választ.

 Felmászni, bemászni, bejutni, megismerni, meghódítani. Az antropológus és történész diplomával rendelkező, illetve szociális- és kulturális geográfiából doktori fokozatot szerző Bradley L. Garrett elkötelezetten hisz abban, hogy a városhoz minden lakójának joga van – még azohoz a helyekhez is, amiket gondosan el akarnak rejteni a szemünk elől.

Vonatalagút Barcelonában - Kattintson a további izgalmas képekért!
Galéria: Place Hacking
Fotó: Bradley Garrett / Northfoto

Elhagyatott metróállomás Londonban, felhőkarcoló-építkezések Párizstól Minneapolisig, izgalmas háztetők Brüsszeltől Las Vegasig: az Oxfordi Egyetem munkatársaként dolgozó Garrett és társai mindenhová beszöknek, és fotókat, videókat készítenek, hogy a nagyközönség elé tárják, miként fest a városok titkos arca. "Akcióinkkal a városi terek egyre erősebb kontrolljára reagálunk. Szükségszerű, hogy az elhagyatott helyek bejárásakor tilosban járjunk, hiszen ilyenkor birtokháborítást követünk el" – idézte korábban a városi kalandort a brit The Guardian.

Bradley L. Garrett élményeit egyébként hamarosan könyv formában is olvashatják az érdeklődők, októberben jelenik meg Explore Everything: Place Hacking the City címmel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek