25 ezer magyart várnak idén Tunéziába

25 ezer magyart várnak idén Tunéziába

Két év szünet után áprilisban újranyílt a Tunéziai Turisztikai Hivatal budapesti irodája, a hivatalos megnyitót április 25-én tartották. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Abderraouf Betbaieb, Tunézia magyarországi nagykövete és Balogh Sándor, a Magyar-Tunéziai Üzleti Tanács társelnöke is – adta hírül a Turizmus.com.

A nagykövet hangsúlyozta: Tunéziában demokratikus átalakulás zajlik, a legfontosabb ebben a helyzetben az őszinteség és a pontos információnyújtás az országról, amelynek most minden barátra szüksége van. Tunézia biztonságos, a politikai frakciók és a nép egy emberként mondott és mond nemet az erőszakra – tette hozzá.

Bazár Fotó: . Gimas Tips Rf / NorthfotoForrás: Travelo

 Leith ben Zakour képviseletvezető részletes tájékoztatást adott az ország turizmusának számairól és turisztikai lehetőségeiről, illetve a tervezett marketingaktivitásokról, melyektől azt várják, hogy idén a turizmus ismét eléri a 2010-es, forradalom előtti szintet. A 2010-es 7 milliós beutazó szám 2011-re 6 millióra csökkent, az utasok valamivel több mint a fele érkezik az Európai Unióból. Az újranyitás révén szeretnének jelentős növekedést elérni Magyarországról is, 2013-ra a jelek bíztatóak, a lefoglalt charterhelyek száma 20 százalékkal nőtt, s ha sikeres lesz a szezon, idén 25 ezer magyar utas keresi fel az országot. Középtávon, 2016-ig pedig ezt a számot szeretnék egészen 50 ezerig feltornázni.

Tárgyalásokat folytatnak a Tunis Airrel a Budapest – Tunisz járat újraindításáról, ebben is hamarosan előrelépés várható. Szintén fontos bejelentés volt, hogy a képviselet kezdeményezésére a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetség együttműködik a jövőben a kinti hasonló szervezettel, a cél a pontos információnyújtás és a Tunéziába való utazás fokozott népszerűsítése. A turizmus Tunéziában 7 százalékkal járul hozzá az ország GDP-jéhez, az áruk és szolgáltatások exportjának 5,2 százalékát teszi ki és a kereskedelmi mérleg hiányának 56 százalékát fedezi. A devizabevételek 19 százaléka szintén a turizmusból származik. Az aktív népesség 12 százaléka, összesen 400 000 fő, közvetetten vagy közvetlenül ebben a szektorban dolgozik.

Tunézia turisztikai kínálata rendkívül sokszínű, egyaránt kedvez a tengerparti üdülésnek, egészség-, gyógy-, golf-, sivatagi- kulturális- és ökoturizmusnak. A tunéziai turizmus gerincét a tengerparti üdülések képezik, modern hotelek és gyönyörű strandok várják az érkezőket. Az országhoz tartozó partszakasz 1300 kilométer hosszú, ebből mindössze 7 százalékot használtak ki eddig. A 856 hotel 80 százaléka a partokon helyezkedik el. Kevesen tudják, hogy Tunézia Franciaország után a második legjelentősebb Thalasso terápiát kínáló célállomás. Negyvenkilenc központjába 170 000-en érkeztek 2010-ben. Több száz termálforrás található az országban, terápiás hatásait már a római korban is bebizonyították. A magas színvonalú klinikák világszerte elismertek, a tunéziai sebészorvosok és plasztikai sebészek szintén kiválóak.

Tengerpart Fotó: John Lambert Tips Rf / NorthfotoForrás: Travelo

 Minden évben közel 70 000 golfozó érkezik az országba. Jelenleg tíz pálya működik, kettő kialakítás alatt áll, hármat hamarosan elkezdenek és további öt megvalósítását tervezik.
Egyedi és különleges látványosság a Szahara, amelyet homokdűnék, hegyi és tengerparti oázisok, berber és barlang falvak tesznek változatossá. Tunézia 3000 éves történelmét számos nagy civilizáció tette gazdagabbá, az országban hét világörökségi helyszín található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek