Svájc továbbra sem lesz olcsó, csak jó

Egyre kevesebb a magyar turista Svájcban, de aki megy, egyre hosszabb időt marad. Van is miért: gyönyörű tájak, máig élő ősi hagyományok, változatos kulturális programok várják az ide látogatókat.

 2012 őszén abban a szerencsében részesültünk, hogy pár napig Svájcban vendégeskedhettünk. Az itt töltött négy nap alatt vonattal bejártuk az országot Luzerntől Lausenne-on át Montreux-ig. Mivel a nap hétágra sütött, programjaink pedig bővelkedtek az élményekben és látnivalókban, úgy érezhettük magunkat, mint egy remek nyaraláson. Így aztán nem ért meglepetésként, hogy a svájciak a 2013-as szezonban sem változtattak a bevált recepten: kirándulást, szuperpontos tömegközlekedést, a helyi hagyományok megismerésést kínálják nyárra is, egy kis városlátogatással, koncerthallgatással fűszerezve.

Kirándulásokkal csábítanak idén nyáron
Galéria: Svájci nyár
Fotó: Max Schmid / www.swiss-image.ch

A nyári ajánlatokat leleplező sajtótájékoztatón Urs Weber, a Svájci Idegenforgalmi Hivatal Ausztriáért és Magyarországért felelős vezetője elmondta, hogy csökkent ugyan a Magyarországról Svájcba érkező turisták száma tavaly, de az általuk eltöltött idő nőtt. Hangsúlyozta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a svájci utazás jelentősen megdrágult a magyarok számára az elmúlt években, és sajnos ez a továbbiakban nem lesz másként. "Svájc a jövőben sem lesz olcsó, tartjuk árainkat, inkább szolgáltatásaink színvonalával versenyzünk" – jelentette ki.

A 2013-as nyári kampány középpontjában a svájci hagyományok, hősök és mítoszok, történelmi óvárosok és hagyományos kézműves foglalkozások állnak, a prospektus olyan nyaralási ötleteket mutat be, amelyek segítenek e hagyományokat közelről megismerni – ismertette Urs Weber. Leginkább egyébként a családokra koncentrálnak: új családi prospektusuk 44 oldalon keresztül mutatja be az országban kínálkozó legszebb kirándulási lehetőségeket. A prospektusban 3, 5 és 7 napos túrákat állítottak össze, minden túra mellé családbarát szálláshelyeket, attrakciókat kínálnak. Az új, családi túra kereső egyaránt elérhető az idegenforgalmi hivatal honlapján, iPad-ek, iPhone-ok és androidos okostelefonok applikációin keresztül.

A máig élő hagyományokat szeretnék bemutatni a turistáknak
Galéria: Svájci nyár
Fotó: Christof Sonderegger / www.swiss-image.ch

Az idei programok közül Urs Weber többek között kiemelte, hogy Richard Wagner zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából az angol karmester, Jonathan Nott vezényletével bemutatják a teljes Nibelung gyűrűje ciklust Luzernben, Wagner városában, a KKL központ kiváló akusztikájú koncerttermében, a Luzerni Fesztivál keretében.

A sajtótájékoztatón nemcsak a svájci programokról, de az odajutási lehetőségekről is szó esett. A Swiss International Air Lines meglepően jó árakat kínál budapesti indulással: Zürichbe már 45 134 forintért lehet eljutni. Az ár oda-vissza értendő, minden adót és illetéket tartalmaz, és egy feladott poggyász is benne foglaltatik a díjban. A légitársaság egyik új reklámjának szövege egyébként így szól: nem vártuk volna, hogy pont a Swissnél vannak ilyen árak. A repjegy ára tényleg nem vészes, már csak a szállás, a közlekedés és a programok azok, amikre jócskán spórolni kell.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek