» Távol

Júniusban felszállhat az első Airbus A350

| | Nem érkezett még hozzászólás
Végéhez közelednek az Airbus A350-es repülőgépének összeszerelési munkálatai. A gép, ami a Boeing 787-Dreamlinerének nagy vetélytársa, először idén nyáron szállhat fel, forgalomba a gyártó tervei szerint 2014-ben állhat majd a típus.

A tervek szerint az Airbus idén nyáron bocsátja első útjára a Boeing gyerekbetegségekkel küzdő 787-Dreamlinerének nagy riválisát, az A350-et. A nagy hatótávolságú, közepes méretű, széles törzsű repülőgép az első olyan Airbus, mely törzsének és szárnyának nagy része elsősorban kompozit anyagokból készül. Hajtóműve két darab Rolls Royce Trent XWB lesz, a gép akkumulátora viszont elővigyázatosságból nem lítium-ionos, hanem hagyományos, nikkel-kadmium elemekből készül.

Ez azért fontos, mert a Boeing legújabb, 787-es repülőgépének akkumulátorai több alkalommal is túlmelegedtek és kigyulladtak, emiatt pedig a világ összes légitársasága földön kényszerül tartani Dreamlinereit. A Boeing problémái így pont kapóra jöttek az Airbusnak, hogy egy lépéssel a versenytárs elé kerüljön.

A BBC News riportja szerint míg a Boeingnek jelenleg kilencszáz megrendelése van a 787-Dreamlinerre, az Airbusnak csak hatszáz az A350-esre. Azonban, míg az előbbi nem repülhet, utóbbi valószínűleg a júniusi Paris Air Show-n debütál majd, és várhatóan ennek köszönhetően további megrendelések érkezhetnek.

Látogatás az Airbus főhadiszállásán

Az Airbus franciaországi, Toulouse-közeli központjában az érdeklődők különböző túrák keretében megsimerhetik a cég gépeit, a pilótaképző-központot, a hangárt, vagy éppen az irodákat. A másfél órás, felnőtteknek 13, gyerekeknek 11 euróba kerülő panorámatúrán a hétszáz hektáron elterülő Airbus központot lehet busszal bejárni. A felnőtteknek 15, gyerekeknek 12 eurós A380-túra keretében a kétemeletes repülőmontsrumot ismerhetik meg a látogatók behatóbban tervezéstől az építésen át a berendezésig. A felnőtteknek 13, gyerekeknek 11 eurót kóstáló, másfél órás buszos ökotúrán pedig az Airbus központjának megtekintése közben a cég környezettudatos megoldásairól hallgathatnak érdekességeket az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.