» Távol

Unokamenyével metrózott az angol királynő

| | Nem érkezett még hozzászólás
Illusztris utasai voltak szerdán az idén fennállásának 150. évfordulóját ünneplő londoni metrónak: II. Erzsébet brit királynő férjével, Fülöp herceggel és unokamenyével, Katalin hercegnővel együtt látogatta meg a Baker Street-i megállót.

A királynő felavatta a metró legújabb, S7-es szerelvényét, és Fülöp herceggel együtt megnézték az állomásra beállított 1892-es, fából készült metrókocsit, mely a legrégebbi, most is üzemelő szerelvény. Az antik kocsit sokáig szerszámoskamrának használták, mígnem 1974-ben felújították.

A terhes Katalin hercegnőt külön meglepetéssel várták a londoni közlekedési vállalat munkatársai: egy “Baba a fedélzeten” jelvénnyel. A nagy fehér jelvényt a közlekedési vállalat ingyenesen biztosítja a terhes nők számára, hogy így könnyebben kapjanak helyet a metrón. Gyakran ugyanis azért nem merik átadni – különösen a férfiak – helyüket, mert nem tudják eldönteni, terhes-e az előttük álldogáló pocakos hölgy. Katalin elárulta, hogy míg hozzá nem ment Vilmos herceghez, rendszeresen járt metróval.

II. Erzsébet is régi utasa a közlekedési vállalatnak: először 13 évesen, 1938-ban szállt fel a földalattira húgával, Margit hercegnővel és nevelőnőjükkel. A királynő az évforduló alkalmából egy egyedi gyártású Oyster elektronikus jegypénztárcát kapott.

A Baker Street-i megálló a világ legelső metróvonalán található, a Paddington és Farringdon közötti szakaszt 1863 január 9-én nyitották meg.

Mint már írtuk, a jubileumot gőzmozdony vontatta nosztalgiajárattal ünnepli a londoni közlekedési vállalat. A földalatti gőzvasút idén számos helyen végigfüstölög majd, így a Buckinghamshire-i Railway Centre jubileumi programjaiban is szerepel, áprilisban és októberben pedig a londoni közlekedési múzeum actoni depójában lehet megnézni a gőzmozdonyt és felújított kocsiját. A részletes menetrend a közlekedési múzeum weboldalán található.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
6 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.