» Távol

Turisták helyett bíborosok a Sixtus-kápolnában

| | Nem érkezett még hozzászólás
Március 12-én délután kezdetét veszi a pápaválasztó konklávé a Sixtus-kápolnában, így a Vatikáni múzeum leglátogatottabb részét egy ideig nem látogathatják a turisták. Nálunk viszont beleshet a kulisszák mögé!

A megszokott turistacsoportok, és a velük ádáz küzdelmet folytató teremőrök helyett jelenleg egészen más képet mutat a Sixtus-kápolna. Délutántól az a száztizenöt bíboros foglal majd helyet benne, akik az új pápát fogják megválasztani. Nézzen be velünk a kulisszák mögé, bíborfüggönyös erkélytől a három méretben felakasztott pápai öltözékig!

Amíg a kápolna zárva, addig meglátogathatjuk a monumentális és gazdagon díszített Szent Péter székesegyházat, ráadásul ingyen. Igaz, arra számíthatunk, hogy hosszasan kell a kapu előtt várakoznunk a biztonsági ellenőrzéshez. Így ide is érdemes a lehető legkorábban ellátogatni, és csak a bazilika után elzarándokolni a Vatikáni Múzeumba.

A Vatikáni múzeumban található ugyanis a Sixtus-kápolna. Ha felszáll a füst, és kihirdetik az új pápát, a kápolnát újra megnyitják a látogatók előtt, de addig is megnézhetjük magát a múzeumot. Jó tudni, hogy akármilyen idő van, a térdet és vállat takaró öltözetet nagyon szigorúan veszik, így hosszú szoknyával, kendővel, térd alá érő nadrággal érdemes készülni. Na meg előre váltott jeggyel, mert a vatikáni városfal mellett kígyózó sort kiállni igencsak embert próbáló. Sajnos a múzeum jegyfoglaló rendszere 4 eurót számít fel az elővétel miatt a 15 eurós belépőre. De ha látni akarják a reneszánsz pápák egykori lakhelyéül szolgáló palotákban berendezett, elképesztően gazdag múzeumot, a Laokoón-csoportot vagy a Sixtus-kápolnát, mindenképpen megéri elővételes jeggyel érkezni. A tömegre pedig múzeumon belül is készüljenek fel!

Ha további római és vatikáni városnézési tippjeinkre kíváncsi, ide kattintson. Ha ugyanezt ingyenesen abszolválná, itt nézzen körül. Ha a helyi városnéző kártya előnyeivel ismerkedne meg, olvassa el cikkünket a témában. Ha pedig megunta az egészet, és a tengerparton lógatna inkább lábat, erre olvasson tovább.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
zitary új galériát hozott létre
Agung vulkán
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.