» Távol

Macskás kávézó nyílik Londonban is

| | 1 komment
Bécs után Londonnak is lesz macskázó kávézója: ha minden jól megy, májusban már járhatnak macskát simogatni pénzért a saját állattal nem rendelkezők.

A macskázó kávéházak japán eredetűek, lényegük, hogy a vendégek kedvükre cirógathatnak cicákat, és játszhatnak velük kávézás közben. Egy óra macskázás Japánban 1000 jenbe (2500 forintba) kerül. A szolgáltatásért főként azok vannak oda, akik nem tarthatnak otthonukban macskát a szigorú házirend miatt, a kávéházakban viszont kiélhetik állatsimogatási vágyaikat.

A londoni első macskás kávéház egy 30 éves nőnek, Lauren Pearsnek lesz köszönhető. A vállalkozó 10-15 macskával tervezi beindítani kávézóját, az állatokat egy menhelyről fogadja majd örökbe. A nő ugyan kedveli a macskákat, ám elsősorban üzletasszony, és előzetes piackutatása alapján úgy ítéli meg, hogy szolgáltatására lesz kereslet. Kezdőtőkéje közadakozásból jött össze, 100 ezer fontot (34 millió forint) adományoztak olyanok, akik szerint remek lenne egy londoni macskázó.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, Bécsben is nyílt egy ilyen kávéház tavaly. A Cafe Nekót üzemeltető házaspár a kávéházi macskákat - Moritzot, Lucát, Momót, Soniát és Thomast - szintén egy állatmenhelyről fogadta be. Egytől egyik barátságos és nyugodt állatok. Külön, mászófával ellátott "pihenőszobájuk" is van, ahová visszavonulhatnak, ha mégis megunják az emberek közelségét.

Alexander Thür és japán felesége, Isimicu Takako három éve kezdett hozzá az ötlet megvalósításához. A hosszú előkészítés nem véletlen. Noha a kávéház macskái természetesen szobatiszták, a helynek szigorú hatósági előírásoknak kell megfelelnie.

Gondoskodni kellett például arról, hogy az állatok ne menjenek be a vendéglátóhely konyhájába és hogy ne férjenek hozzá az üzletben tárolt élelmiszerekhez. Az étlapon olyan ételek - sütemények, rizses rágcsálnivalók - szerepelnek, amelyeket a macskák nem igazán kedvelnek. Ezzel azt akarják megelőzni, hogy a négylábúak elcsenjenek egy-egy falatot a vendégek tányérjáról.

Már Budapesten is lehet macskázni!

Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy Budapesten is van már hasonló műintézmény. Február 21-én ugyanis megnyitotta kapuit a főváros első macskázó kávézója, a Cat Café, a Révay utca 3. alatt. A kávézóban tizenöt cicával lehet összebarátkozni, három szintesn macskajátszótér, és babzsákos terem is helyet kapott a vendéglátóipari egységben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
22 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.