Londoni romantika luxusmoziban és erőműben

Londoni emberünk, a megrendelésre személyre szabott útiterveket készítő Neverordinary London tulajdonosa megelégelte az elcsépelt Valentin-napi randiötleteket Temze-parttól Hyde Parkig. Küldött hát a Travelónak öt kevésbé ismert, ám annál romantikusabb helyszínt, hogy tényleg emlékezetes lehessen az idei február 14, de tippjei bármikor jól jöhetnek. Ha Londonban jár szerelmével, ki ne hagyja ezeket.

Felejtsük el a Temzét, a Hyde Parkot és a kocsmákat a Sohóban. Öt tipp az igazi romantikához Londonban.

1. Titkos kert

A meghitt andalgást Londonban sem kell elfelejtenünk, de ne az Oxford Streeten kezdjük. Itt van például a City kellős közepén a középkori St. Dunstan templom, vagyis csak a romjai - egy toronnyal Cristopher Wrentől - , viszont aköré igazi meseszerű parkot építettek, pálmafákkal, japán cseresznyefákkal, hortenziával, szökőkúttal. Ajánlatos estefelé jönni, napközben ugyanis a környéken dolgozó hivatalnokok relaxálnak vagy ebédelnek itt.

2. Pezsgő reggelire

Ha igazán nagyvilági módon akarjuk indítani a napot, nincs más dolgunk, mint betérni a Knightsbridge-ben található Harvey Nichols ötödik emeleti pezsgőbárjába

és rendelni egy "pink champagne"-t, rószaszínben ugyanis minden szebb. Nem lesz nehéz észrevenni, hogy a falakon és plafonon előforduló virágmotívumok visszaköszönnek egy bizonyos pezsgő címkéjén.

Harvey Nichols Fifth Floor Bar
Galéria: London Valentine
(Fotó: Harvey Nichols Fifth Floor Bar)

Emil Gallé, francia szecessziós üvegművész 1902-ben a Perrier-Jouet kérésére tervezett egy üveget a Belle Epoque nevű pezsgőjüknek és mivel odavolt a japán művészetért és botanikáért, így a japán szellőrózsára esett a választása, mint főmotívum. Tavaly leporolták az designt és felkérték a japán Makoto Azuma virágkötő művészt, hogy interpretálja újra a koncepciót 110 év után. Ez a design köszön most vissza a pezsgőbár enteriőrjében.

3. Luxus mozizás a Notting Hillen

Ha igazi luxus mozizásra vágyunk Londonban, akkor az Electric Cinema a megfelelő választás. A Notting Hill szívében, a Portobello Road 191 alatt 102 éve működik Anglia egyik legrégebbi mozija, igazi legendának számít a mozirajongók körében. Tavaly ismét felújították és bár korábban hasonlóan pazar volt a berendezés, ez a mostani igazán nagyvilágira sikerült. A teljes kényelem érdekében a 65 fős teremben a bőrfotel mellé lábtartó zsámoly (szintén bőrből) és asztalka áll mindenki rendelkezésre. Ha összebújni szeretnénk inkább, a terem végén 3 db kétszemélyes kanapé található, ha viszont inkább feküdnénk, arra is van lehetőség, ugyanis 6 db kétszemélyes ágyat üzemeltek be rögtön az első sorba. A kanapékhoz és ágyakhoz személyenként jár egy kasmír takaró.

Electric Cinema
Galéria: London Valentine
(Fotó: Iványi Orsolya / Neverordinary London)

A bárban, mely a terem végében fekszik, kapható koktél, bor és pezsgő, üvegpohárban természetesen és sütemények, olívabogyó vagy éppen fánk. Ez utóbbit helyben készítik és Electric Donuts néven saját Twitter oldala is van, nyomon követhetjük, hogy aznap éppen milyen ízű fánk lesz (az én kedvencem a Blueburry Glaze) és még mennyi van. Darabja
1.50 font. A moziban mainstream és művészfilmeket egyaránt vetítenek, most éppen
a Nyomorultak van soron. És ahogy gondolnánk, nem olcsó. Egy szimpla jegy 18 font, kanapé 2 személyre a hátsó sorban 45 font, ágy két személyre az első sorban 30 font.

4. Vacsora az erőműben

A Wapping Project étterem igazából nem csak étterem. Kívülről semmiképpen sem tűnik annak, de ez ne zavarjon meg minket, bátran lépjünk be. A hely régebben egy hidraulikus erőműnek adott otthont, ez most is visszaköszön az enteriőrben, ugyanis számos gépet meghagytak, a hatalmas térben különböző stílusú modern bútorok és rengeteg gyertya. A hely művészeti központ is funkcionál, alul egy óriási kiállítótér van, amíg várunk az ételre nyugodtan sétáljunk le. Igazi randevúzós hely, akár leánykérésre is alkalmas.

Wapping Project
Galéria: London Valentine
(Fotó: Iványi Orsolya / Neverordinary London)

5. Nyers luxus

A Rough Luxe Hotel London nem legelőkelőbb részében vár ránk (King's Cross), viszont megannyi meglepetéssel. A műemlék épületben összesen 8 szoba áll rendelkezésre, más és más mind, azonban mind ugyanarra a koncepcióra épül. A szálloda kurátora és tervezője, Rabih Hage azt mondja, hogy a tökéletes nem mindig szép, viszont a tökéletlenben megláthatjuk a szépet (ezt én tettem hozzá). És ahogy mondjuk, az ördög a részletekben vagyis a designban lakik: szándékosan lepusztultan hagyott falak és padlók, modern műalkotások, bizarr tárgyak, különleges színek, luxus ágynemű és kometikumok.

Csak reggelivel szolgálnak, foglaláskor figyeljünk arra, hogy fürdőszobával rendelkező szobát kérjünk, máskülönben osztozhatunk. Ha valakit nagyon izgatna, ki is az a két bácsi a képen, Gilbert & George művészek, akik párban működtek. A szobaárban (179 fonttól/éjszaka 2 főre) benne van a reggeli, amit a szálloda egyetlen kommunális helységében szolgálnak fel, itt a bútorok a brightoni mólóból reciklált fából készültek.

Fotók és szöveg: Iványi Orsolya / Neverordinary London lifestyle ügynökség

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek