Hatalmas buli várható a bécsi utcákon szilveszterkor

December 31-én délután két órától Bécs egész belvárosa egyetlen bulizónává változik, hiszen az osztrák fővárosban immár 23. alkalommal rendezik meg a Szilveszteri Ösvényt (Silvesterpfad). A szórakoztató programról tizenkét színpad és helyszín, a finom falatokról pedig változatos gasztro-standok gondoskodnak - írja közelményében a Compress - Bécs Város Képviseleti Irodája.

A Szilveszteri Ösvény mentén található színpadok színvonalas programokat kínálnak: a keringőtől kezdve a szambán át a rockzenéig minden zenei stílus képviselteti magát a buli forgatagában. A hangulatról számos élőzenei produkció, musical-, opera- és balettelőadások, illetve karaoke és tánctanfolyam gondoskodik majd tizenkét helyszínen.

A Kärtner Straßét dj-k veszik birtokba, hogy az év utolsó napján mindenki megtalálja a kedvére való talpalávalót, legyen az pop, rock, funk vagy soul. Pezsgővel, punccsal és ízletes harapnivalókkal idén hatvan gasztro-stand kínálja majd a bulizókat.

Az immár 23. alkalommal megrendezett ösvény gyermekprogramjai mellett szilveszter napján 14:00-22:00 óra között a Zene Háza (Haus der Musik) is ingyenesen látogatható. A múzeumban a vállalkozókedvű látogatók kipróbálhatják, milyen darabot komponálni, illetve vezényelni.

Fotó: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

A Praterben idén is zenés tűzijátékkal várják az érdeklődőket, akik Barry White, Aretha Franklin és Michael Jackson legnépszerűbb számaira táncolhatnak majd át az új esztendőbe. A Rathausplatzon élőben közvetítik a Bécsi Filharmonikusok Újévi Koncertjét, illetve Johann Strauss „A denevér" című operettjét.

Az idei szilveszteri visszaszámlálás különlegessége minden bizonnyal a VertiBike kerékpáros bemutató lesz a Heldenplatzon, melynek során a bringások egy kötélen tekernek fel 60 méter magasba speciális kerékpárjukkal, mellyel nem a földön, hanem függőlegesen közlekedhetünk. A látványos akció egyben arra is felhívja a bulizók figyelmét, hogy 2013-at a Bécsi Városháza a kerékpározás évének nyilvánította.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek