» Távol

Indul a téli fürdőszezon Burgenlandban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Miközben a zord időjárás, a havazás, és az örökösen szürke égbolt miatt a kedvünk egyre rosszabb, a burgenlandi termálfürdők változatos programokkal és kedvezményekkel csábítanak a határ túloldalára. Akinek a wellness nem elég, korcsolyázásra, kirándulásra, jégvitorlázásra invitálják.

Ausztriában a sportos sívakációk mellett egyre keresettebbek a pihentető, kikapcsolódást nyújtó wellness-üdülések. A közelgő szezonnyitó sípartik ellensúlyozására Burgenland idén termálfürdőinek vonzó kínálatával indítja a téli szezont – áll a Burgenland Tourismus közleményében. A termálfürdők különleges ajánlatokkal várják a wellness szerelmeseit karácsonyig, és még az ünnepeken is túl.

A magyarok körében nagy népszerűségnek örvendő lutzmannsburgi Sonnentherme élményfürdő 2012. december 16- ig 15% kedvezményt ad a szauna belépőjegy árából, és egy ingyenes italt is kapunk a bárban. Az ajánlat hétfői, pénteki napokra, és vasárnapokra érvényes, termálfürdő és szaunavilág belépőjegy együttes vásárlása esetén. A Bad Tatzmansdorfban, vagyis Tarcsafürdőn található AVITA Therme is akcióval készül a téli termálszezonra: egy úgynevezett „Relaxtag“ csomagot állítottak össze 70 eurós áron, amely tartalmazza a termálfürdőbe szóló napi belépőjegyet és szauna használatot, fürdőtáskát, tíz euró értékű éttermi fogyasztást, valamint egy félórás masszázst is.

Stegersbachban (magyar nevén Szentelek) a Reiters Familientherme napi belépőjegye a szezonkezdetre való tekintettel csak 20 euró, amiben szaunahasználat, és ingyenes szaunaszeánszok is beletaroznak. Az ajánlat hétfőtől csütörtökig, 2012. december 13-ig érvényes. (A stegersbachi wellness-paradicsom szolgáltatásait egyébként nemrégiben a Travelo is kipróbálta, hamarosan részletesen beszámolunk élményeinkről.)

Akinek ez nem elég, Burgenland további remek programokat tartogat látogatóinak. A tél beköszöntével a Fertő-tó Közép-Európa legnagyobb természetes korcsolyapályájává alakul. A Fertő parti jégvitorlázást a különleges kalandokat kedvelőknek ajánlák. A speciális jégvitorlásokkal akár a 110 km/h sebességet is el lehet érni, a tó csendje csak fokozza a sebesség mámorító érzését. A jeges száguldáshoz természetesen elengedhetetlen a teherbíró, és kellően sima jégtakaró, úgyhogy erre még várni kell egy kicsit.

És bár egy téli kirándulás nem tűnik olyan izgalmasnak, mint síléccel lesiklani egy hegytetőről, romantikusnak azért még romantikus. „Egy téli séta a tavon a Fertőzugi Nemzeti Parkban, vagy a hat burgenlandi Natúrpark valamelyikében feledhetetlen élményekkel is gazdagíthat minket. Télvíz idején a fertő tó jégtáblái is lenyűgözőek: akár méteres magasságúra is feltorlódnak, majd bizarr alakzatokká fagynak össze” – ajánlja a Burgenland Tourismus.

Elérhetőségek

Termál-akciók: www.burgenland.info/de/themen/wellness/winteropening/

Kirándulási lehetőségek: www.naturparke.at/de/Naturparke/Burgenland

Jégvitorlázás, Fertő-tó: www.neusiedlersee.com

Jéginfó: A „jégpálya“ állapotáról, a jég vastagságáról a következő telefonszámokon lehet tájékoztatást kérni:

  • Breitenbrunn am Neusiedler See: +43/676/5517771
  • Illmitz: +43/2175/2383
  • Mörbisch am See: +43/2685/8430
  • Neusiedl am See: +43/2167/340034
  • Podersdorf am See: +43/2177/2227
  • Rust: +43/2685/50215
  • Weiden am See: +43/2167/7427
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.