» Távol

Szerelem, irónia, emlékezet Bécsben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az elkövetkező napokban csak úgy hemzsegnek majd Bécsben a művészek, gyűjtők és kurátorok: november 25-ig tart ugyanis a Vienna Art Week. A Bécsi Művészeti Hét számtalan kiállítással, előadással, performansszal és stúdiólátogatással várja az érdeklődőket – írja a Compress, Bécs Város Képviseleti Irodája.

„Predicting Memories” a mottója a nyolcadik alkalommal megrendezett Vienna Art Weeknek, amely mára elválaszthatlan részévé vált az osztrák főváros művészeti életének. A 2012. november 25-ig tartó rendezvénysorozat azokra az intézményekre fókuszál, amelyek a művészettel, mint társadalmi tudással foglalkoznak. Kiállításmegnyitók, pódiumbeszélgetések, előadások, speciális tárlatvezetések, installációk és perfomanszok ösztönzik az érdeklődőket arra, hogy a kulturális emlékezet témaköréről gondolkodjanak Google-dominálta világunkban – írja közleményében a Compress.

Az emlékezet, mint koncepció áll például a Vienna Art Week vezető kiállításának a középpontjában, melynek címe megegyezik a rendezvény mottójával. A „Predicting Memories” olyan híres nemzetközi művészeket vonultat fel mint a kínai Aj Vej-vej, aki az uralkodó rezsimet élesen bíráló alkotásaival vált híressé. Az egykori K. K. Telegrafenamtban (Börseplatz 1, 1010 Bécs) megnyíló tárlat a különböző művészgenerációk történelemhez való viszonyát, és az általuk használt médiumokat mutatja be.

A Vienna Art Week keretében – Berlin és Luxemburg után – a bécsi Künstlerhausban (k/haus, Karlsplatz 5., 1010 Bécs) lesz látható a „Kann es Liebe sein?” című kiállítás, amely a szerelemmel és annak jelentésével foglalkozik a kortárs művészetben. Michael Borremans belga művész lebilincselő kiállításával készül a rendezvényre a BAWAG Contemporary (Franz-Josefs-Kai 3., 1010 Bécs) november 22-től.

Akárcsak tavaly, várhatóan idén is nagy siker övezi majd a Vienna Gallery Weekendet, amelynek során hét különböző galériatúrán vehetnek részt az érdeklődők. A 2012. november 23. és 25. között zajló túrákat kurátorok vezetik majd. Az idei év újdonsága, hogy november 24-én hetven művész nyitja meg műtermét a nagyközönség előtt. Így az Open Studio Day keretében a művészetek rajongóinak arra is lehetősége nyílik, hogy bepillantsanak a kulisszák mögé.

Részletes program: www.viennaartweek.at

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.