Karácsony mézeskalács és angyalkák nélkül

Jégpavilonokkal, curlinggel, fényjátékkal és autóversennyel várja a kicsit más karácsonyi hangulatra vágyókat a bécsi MuseumsQuartier november 8-tól. Lesz karácsonyi vásár is, ahol egyedi dizájner darabokat kínálnak majd - írja közleményében a Compress, Bécs Város Képviseleti Irodája.

Indul a tél a bécsi MuseumsQuartierban (Múzeumnegyed), ahol a „Winter im MQ" elnevezésű programsorozat keretében többek között DJ-k, látványos fényjáték, jégpavilonok, curling és távirányítású autók versenye várja azokat, akik mézeskalács és angyalkák nélkül is el tudják képzelni a karácsonyt.

Curling is lesz
Galéria: MQ karácsony
Fotó: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

A MuseumsQuartier udvarán felállított hat jégpavilonban 2012. november 8. és december 23. között mérik majd a puncsot és a forralt bort, míg a megfelelő zenei aláfestésről Trishes, DJ Phekt, Cid Rim és Joyce Muniz gondoskodik. A szomszédos curling-pályán zajló meccsekhez a bécsi curling-egyesület tagjai adnak hasznos tippeket, a motorsport szerelmesei pedig vad kanyarokkal és sáncokkal tarkított akadálypályán manőverezhetik végig saját- vagy kölcsönzött távirányítós autójukat. Sötétedés után a belső udvar és a MuseumsQuartier előtti tér épületeinek homlokzatára vetített fénytapéták, és Fritz Fitzke vetítései gondoskodnak a megfelelő karácsonyi hangulatról.

November 30-án nyitja meg kapuit a MuseumsQuartier karácsonyi vására, a WeihnachtsQuartier, ahol három napon át mintegy száz osztrák, német, svájci, cseh és magyar dizájner mutatja be aktuális ötleteit és újításait. A rendhagyó karácsonyi vásár kínálata legalább olyan sokszínű, mint a közönség ízlése: az ékszerek, ruhák és kerámiák mellett lesznek például papírból és könyvből készült tárgyak és apróbb lakberendezési cikkek is. Ráadásul a vásár másik nagy előnye, hogy a látogatók fedett, fűtött helyen böngészhetnek a kínálatban.

Versenyautót is lehet majd irányítani Galéria: MQ karácsonyFotó: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

Aki nem szeretne november végéig várni, annak a múzeumshopot, az MQ Pointot ajánlják, ahol már október 25-én beköszöntött a szezon. A polcokon különleges téli és karácsonyi termékek valamint ajándéknak valók sorakoznak: az idei év slágere az &klevering cég különböző méretben kapható „Hóbaba" gyertyája, a kutyásoknak pedig szinte kötelező ajándék a Mars&More „vidéki Anglia" – stílusban készült kutyafigurái.

A részletes programot itt találja: www.mqw.at/winter

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek