» Távol

Karácsony mézeskalács és angyalkák nélkül

| | Nem érkezett még hozzászólás
Jégpavilonokkal, curlinggel, fényjátékkal és autóversennyel várja a kicsit más karácsonyi hangulatra vágyókat a bécsi MuseumsQuartier november 8-tól. Lesz karácsonyi vásár is, ahol egyedi dizájner darabokat kínálnak majd – írja közleményében a Compress, Bécs Város Képviseleti Irodája.

Indul a tél a bécsi MuseumsQuartierban (Múzeumnegyed), ahol a „Winter im MQ” elnevezésű programsorozat keretében többek között DJ-k, látványos fényjáték, jégpavilonok, curling és távirányítású autók versenye várja azokat, akik mézeskalács és angyalkák nélkül is el tudják képzelni a karácsonyt.

A MuseumsQuartier udvarán felállított hat jégpavilonban 2012. november 8. és december 23. között mérik majd a puncsot és a forralt bort, míg a megfelelő zenei aláfestésről Trishes, DJ Phekt, Cid Rim és Joyce Muniz gondoskodik. A szomszédos curling-pályán zajló meccsekhez a bécsi curling-egyesület tagjai adnak hasznos tippeket, a motorsport szerelmesei pedig vad kanyarokkal és sáncokkal tarkított akadálypályán manőverezhetik végig saját- vagy kölcsönzött távirányítós autójukat. Sötétedés után a belső udvar és a MuseumsQuartier előtti tér épületeinek homlokzatára vetített fénytapéták, és Fritz Fitzke vetítései gondoskodnak a megfelelő karácsonyi hangulatról.

November 30-án nyitja meg kapuit a MuseumsQuartier karácsonyi vására, a WeihnachtsQuartier, ahol három napon át mintegy száz osztrák, német, svájci, cseh és magyar dizájner mutatja be aktuális ötleteit és újításait. A rendhagyó karácsonyi vásár kínálata legalább olyan sokszínű, mint a közönség ízlése: az ékszerek, ruhák és kerámiák mellett lesznek például papírból és könyvből készült tárgyak és apróbb lakberendezési cikkek is. Ráadásul a vásár másik nagy előnye, hogy a látogatók fedett, fűtött helyen böngészhetnek a kínálatban.

Aki nem szeretne november végéig várni, annak a múzeumshopot, az MQ Pointot ajánlják, ahol már október 25-én beköszöntött a szezon. A polcokon különleges téli és karácsonyi termékek valamint ajándéknak valók sorakoznak: az idei év slágere az &klevering cég különböző méretben kapható „Hóbaba” gyertyája, a kutyásoknak pedig szinte kötelező ajándék a Mars&More „vidéki Anglia” – stílusban készült kutyafigurái.

A részletes programot itt találja: www.mqw.at/winter

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
7 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.