Újra van járat Budapest és Jekatyerinburg között

Pontosan 16.35 perckor landolt ma Budapesten az Ural Airlines Jekatyerinburgból érkező járata. Ezzel egy újabb fontos kereskedelmi és üzleti útvonalat sikerült feléleszteni: a hetente egyszer közlekedő járat három és fél év után ismét összeköti a magyar fővárost Oroszország negyedik legnagyobb városával. Az Ural Airlines Magyarországról jekatyerinburgi átszállással számos oroszországi és délkelet-ázsiai célállomással kínál remek összeköttetést – olvasható a Budapest Airport közleményében.

Jekatyerinburg a Transzszibériai Vasútvonalon fekszik Európa és Ázsia határánál és Oroszország egyik legjelentősebb vasúti csomópontja, amelynek központi pályaudvaráról 7 fővonal indul a térség nagyvárosaiba (pl. Perm, Cseljabinszk, Tyumeny). Az Ural Airlines így az egész szverdlovszki régió számára kényelmes és gyors csatlakozást kínál Budapestre, továbbá átszállással Nyugat-Európa nagyvárosaiba. A járat célközönsége így elsősorban a szverdlovszki régióból az üzleti céllal Európába látogató utasok, illetve a Magyarországon pihenni és gyógyulni szándékozó turisták.

Az Ural Airlines központja a jekatyerinburgi Kolcovo Nemzetközi Repülőtér, a légitársaság innen mintegy 54 célállomásra – köztük Budapestre – kínál közvetlen összeköttetést. Az Ural Airlines flottáját ma már kizárólag az Airbus A320-as család gépei alkotják, miután az elmúlt években nyugdíjazták a régebbi orosz gyártmányú repülőgépeket. A légitársaság 15 darab A320-200 típusú repülői 159 ülőhelyes konfigurációban közlekednek, 15 business osztályú üléssel felszerelve, ilyen közlekedik Budapestre is. A cég emellett 9 darab nagyobb kapacitású, A321-200 típusú géppel is rendelkezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek