» Távol

Pénzt kér a Wizz Air a nagy kézipoggyászokért

| | 6 komment
Próbaüzeme alatt a Wizz Air azt tapasztalta, hogy ha a nagyobb méretű kézipoggyászokért fizetni kell, az utasok kisebb csomagba pakolnak, így több a hely az utastérben és kevesebb idő megy el a pakolással. Akik október 24. után utaznak, 2750 forintot kell fizetniük a túlméretes a kézitáskájukért.

Új kézipoggyász szabályzatot hozott nyilvánosságra a Wizz Air. A diszkont légitársaság budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy mindazok az utasok, akik október 4-től foglalják le jegyüket október 24-i, vagy későbbi járatra, a kisméretű kézipoggyászukért (maximum 42x32x25 cm) továbbra sem kell fizetniük, ám a nagyméretű kézpoggyászokért (maximum 56x45x25 cm) 2750 forintot számítanak fel.

1400 forinttal olcsóbb jegyek

A kevesebb olcsóbbFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

A Wizz Air vezetősége azt állítja, a szabályzat célja, hogy megelőzze a fedélzeten túlzsúfoltságot okozó, nagyméretű kézipoggyászok okozta kellemetlenségeket, és ígérik, az új szabályzatnak köszönhető megtakarításokból minden utas részesülni fog.

“Arra bátorítjuk az utasainkat, hogy utazzanak okosan és csak kisméretű kézipoggyászt vigyenek fel a gépre. Az elvárt költségmegtakarításból pedig azonnal részesülhetnek, hiszen 1400 forinttal csökkentjük azoknak a jegyeknek az árát, amelyet már az új kézipoggyász szabályzat szerint foglalnak”mondta Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója.

Kipróbálták, így működött

Mielőtt a túlméretes kézipoggyászokra vonatkozó felárat kihirdették volna, a London Luton és Katowice között közlekedő járaton augusztus elején kipróbálták, hogyan működik mindez a gyakorlatban. Tapasztalataik szerint az utasok 20 százalékkal kevesebb nagyméretű csomagot vittek fel magukkal a gépre,  így nem volt zsúfolt az utastér és gyorsabban ment a pakolás a tárolórekeszeknél. A légitársaság szerint így jobban tudták tartani a menetidőt, és általánosságban is növelte működési hatékonyságukat.

A duty free shopban vásárolt holmikra a szabályzat nem vonatkozik. A biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékeket továbbra is díjmentesen felvihetik az utasok a járatra.

Tapasztaltuk, hogy komolyan veszik

A szigorításról már korábban hírt adtunk. Az eredeti tervek szerint a társaság 10 eurós felárban gondolkodott. Korábban már tapasztalhattuk, hogy a Wizz Air komolyan veszi, hogy csak egy kézipoggyászt vihetünk magunkkal a gépre. Nyári, erdélyi  utunk idején már élt a szabály, miszerint úgy kell gazdálkodnunk a hellyel, hogy a kézipoggyászba beférjen a retikül is. A biztonsági ellenőrzésen külön figyeltek arra, hogy az utasoknál csak egy csomag legyen, és az nem haladhatja meg a 10 kilós súlyt. Akinek a mérés többet mutat, próbálkozhat azzal, hogy a vele együtt utazó ismerőseinek a csomagjába átpakol néhány holmit. Ha nem sikerül, a túlsúlyért fizetni kell.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
7 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Monaco Grand Prix
18 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.