Nappal Adria, éjjel Adria

Dubrovnikban nyári fesztivál, Zadarban hangulatos kávézók, Novaljában komplett bulinyaralás, Pulában filmfesztivál, Medulinban komolyzenei koncertek sora várja a turistákat. Tíz horvát város, ahol mindig akad egy jó buli vagy érdekes esti program.

Horvátország rendszeresen előkelő helyen végez a magyarok kedvenc nyaralóhelyeinek listáján. Sokaknak a külföldi vakáció egyet jelent a hangulatos horvát településekkel, vadregényes tengerpartokkal és a szikrázó napsütéssel. Ha pedig leszáll az éj, a szórakozásé a főszerep a kivilágított, zegzugos óvárosokban, tengerparti bárokban és menő diszkókban. A Horvátországra szakosodott Adria24 utazási iroda összegyűjtötte a tíz legbulisabb horvát várost. Az Önök kedvence is köztük van?

10. Dubrovnik

Az ország legdélebbi részén fekvő, a világörökség részét képező óvárossal rendelkező Dubrovnikban változatos szórakozási lehetőségek közül válogathatnak a bulituristák. Szinte minden hotel és étterem kínál valamilyen esti programot.

Dubrovnik - nappal városnézés, éjjel buli
Galéria: Bulis horvát városok
(Fotó: Santi Visalli / Northfoto)

A híres Dubrovnik Summer Festival mellett számos hely várja az érdeklődőket. Az óvárosban a legmenőbb diszkók közé a Trubadur Hard Jazz Café és a Fresh tartozik, a tengerparti helyek közül pedig az Eastwest Beach Club a legismertebb.

9. Split

A minden év júliusában és augusztusában megrendezésre kerülő Spliti Nyár változatos programjai is rengeteg turistát vonzanak. Szórakozóhelyein a jazz rajongóitól egészen a diszkók közönségéig mindenki megtalálja a számítását. Az Adria24 utazási iroda szerint a fiatalok leginkább a funky-ra és groovy-ra szakosodott I Love ICO-t, vagy a house-nak otthont adó Getto Bart kedvelik, a jazz szerelmesei pedig közvetlenül a tengerparton, az O'Hara-ban (a helynek korábban Shapespeare volt a neve) élvezhetik a zenét.

8. Vodice

A népszerű üdülőváros, Vodice leghíresebb szórakozóhelye a Hacienda klub, ahol minden nyáron a világ leghíresebb dj-i, mint David Guetta vagy Martin Solveig húzzák a talpalávalót. A szabadtéri klubban egyszerre akár kétezren is bulizhatnak a lakossági dance-re.

7. Zadar

Dalmácia fővárosa, Zadar utcai kávézóiról híres, melyek a forró nyári éjszakákon telis-tele vannak vidám turistákkal. Aki inkább táncolni szeretne a környéken, az Zadartól 20 km-re teheti meg a Saturnus diszkóban, ami Horvátország legnagyobb ilyen jellegű szórakozóhelye. Az utazási iroda a Gotham és az Apollo meglátogatását is ajánlja, ha alvás helyett inkább átmulatnánk az éjszakát.

6. Opatija

A patinás, monarchia-korabeli épületekben bővelkedő Opatija egyik legnépszerűbb nyári fesztiválja a Liburnia Jazz Festival, melyet minden évben ezrek látogatnak. A legkedveltebb diszkók pedig a Hemmingway's és a Habana Club, mely a Titóról elnevezett utcában található meg. Különleges élményt nyújt a The Beach is, közvetlenül a tengerparton.

5. Novalja

Novalját a „balkán Ibizájaként" is szokták emlegetni. A kis kvarneri falu Zrce tengerpartjának köszönheti ismertségét. Nyaranta több ezer fiatal özönli el esténként ezt a helyet, hogy egészen hajnalig bulizzanak. Több horvátországi utazási iroda külön „bulinyaralást" szervez ide, a fiatalok pénztárcájához igazítva.

Novalja, a balkán Ibizája
Galéria: Bulis horvát városok
(Fotó: Adria24)

4. Medulin

Medulin az önfeledt bulizás mellett a komolyzene rajongóinak is kedvez. A Medulini Koncertnyáron minden a barokk és a klasszikus zenéről szól. Az Imperial disco és a Summer clubban pedig minden a lüktető zenéről és jó hangulatról. A két hely nyaranta tele van fiatalokkal, éjfélkor már lehetetetlen bejutni.

3. Rovinj

Rovinj-ban a bulik mellett más különleges éjszakai programokon is részt lehet venni. A szenvedélyes horgászok a halászhagyományok éjszakáit ne hagyják ki. A salsa szerelmeseit pedig a nemzetközileg elismert, nyolcadik éve megrendezésre kerülő Croatia Salsa Festival fogja levenni a lábáról. A klubbok közül a Havanna Club és a Bartel Bar a legismertebb.

2. Pula

Az Isztriai félsziget legnagyobb városában, Pulában minden év júliusában kerül sor a filmfesztiválra, mely minden évben különleges élmény nyújt. Azok, akik bulizni akarnak, a Bura tengerpart, vagy a Kandlerova utca felé vegyék az irányt. Az itt található változatos bárok és szórakozóhelyek kínálatában mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

1. Porec

Porec az egyik legnépszerűbb horvát célpont, kevesek számára cseng ismeretlenül a neve. A város főterén egész nyáron fesztiválhangulat uralkodik. Sokak szerint Porecben nyáron senki sem alszik, mindig van valaki az utcákon vagy a bárokban.

Porec
Galéria: Bulis horvát városok
(Fotó: vinmi / Indafotó)

A leghíresebb diszkók közé a Zelena Laguna, és a Club Plava tartozik. Érdemes megkóstolni egy finom koktélt is az erre szakosodott bárok egyikében, például a Comitiumban – ajánlja az Adria24.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek