» Távol

Nincs több hambi a passzázsban

| | Nem érkezett még hozzászólás
A milánói városvezetés nem hosszabbította meg a McDonald's bérleti szerződését a város egyik fő látványosságában, a Galleria Vittorio Emanuele II passzázsban. Az itt található luxusszálló vendégei fellélegezhetnek, a csóró turisták szomorkodnak.

Milánóban járva meglepődve tapasztaltuk, hogy a város szívében, exkluzívabbnál exkluzívabb helyeken is találni rendkívül kedvező árú gyorséttermeket. Ilyen például a Milánói dómra néző Autogrill önkiszolgáló étterem - Milánói útikalauzunkban lelkesen ajánlottuk is ezt a helyet. A másik ilyen meglepő helyen található, lapos pénztárcájú, de szép környezetre vágyó turistáknak ideális étterem a Galleria Vittorio Emanuele II árkádjai alatt, Gucci, Prada és Louis Vuitton butikok tőszomszédságában található McDonald's. Volt legalábbis eddig.

A Mekinek ugyanis tizenkilenc év után költöznie kell a gyönyörű passzázsból, helyét pedig a Prada kapja meg – értesült az MTI. Huszonnégy millió eurós kártérítési perrel fenyegette meg a várost a gyorsétterem, miután a milánói önkormányzat nem hosszabbította meg a bérleti szerződést. A döntésben közre játszhatott, hogy a "sültkrumpliszag" zavarta az itt található luxusszálló vendégeit.

Az olasz kereskedelem és a luxuscikkek javára hozott diszkriminatív döntésről, antidemokratikus választásról írnak a milánói lapok, arra emlékeztetve a McDonald's helyett a Pradát választó városvezetést, hogy Milánó központját nem kizárólag milliomosok látogatják, és olcsó vendéglátóhelyek nélkül a városcentrum elnéptelenedik.

Persze ez enyhe túlzás, ahogyan említettem, a környéken nem a Meki volt az egyetlen olcsó hely, ráadásul a többi gyorsétterem legalább helyi kajákat ad kedvező áron. Mindenesetre érdekes kérdés, hogy valóban szükség van -e egy luxusboltokkal zsúfolt műemlék passzázsban McDonald's-ra? Vagy jogosan háborodnak fel a luxusszálló vendégei a gyorsétterem jellegzetes szaga miatt? Ön tolna hamburgert a szájába, miközben a Gucci kirakatát bámulja Milánóban? Vagy a kettő kizárja egymást, és jól döntött a városvezetés? Szavazzon!

Kell McDonald's a milánói passzázsba?

  • 33
    Igen, nyaraláskor jó betérni egy Mekibe, ahol a minőség tuti, az árak pedig elviselhetőek. Ha szép a környezete, az nekem csak még jobb.
  • 46
    Nem, a luxusboltok és szállók vendégei jogosan vannak kiakadva a büdös miatt. Ez egyszerűen nem ide való, ha olcsón akarok enni, azt nyilván nem a belváros kellős közepén keresem.
  • 79
    Tök mindegy, ha elutazom valahová, a helyi ételeket eszem, nem műanyag hamburgert. Lényegtelen hol van Meki, úgyis nagy ívben elkerülöm.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
10 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.