» Távol

Lakás mellé béreljen városlakót is!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Berlint már egy jó fej helyivel karöltve is felfedezhetjük. Trendi apartman és személyre szabott program vár a Plus One Berlin kínálatában.

Szállás sokcsillagos hotelekben, egyen-reggeli a szállodában, menetelés az idegenvezető után látványosságtól látványosságig, utazás külön busszal, mindez egy utazási irodában jó előre lefoglalva. Sokaknak ezt jelenti egy külföldi utazás. Kényelmesnek lehet, hogy kényelmes, de hogy gyakorlatilag semmit nem tapasztalunk meg egy hely igazi atmoszférájából, kultúrájából, és hogy semmi személyes élményünk nem lesz így az ott lakókról, az egészen biztos.

Így gondolhatják valószínűleg a Plus One Berlin (P1B) kitalálói is. A március óta elérhető szolgáltatás lényege, hogy egy számunkra szimpatikus városlakóval együtt fedezhetjük fel a német fővárost Brandenburgi kaputól, Checkpoint Charlie-n át, a Kreuzberg nyüzsgő, multikulti negyedéig. Persze nem csak személyre szabott idegenvezetőt, de egy dizájnos lakást is biztosítanak a kalandhoz a megszokott turistaútvonalaktól távol, a Kreuzkölln negyedben. Az apartmanban konyha, ingyen wifi, iPod dokkoló, síkképernyős tévé található, a falakat helyi művészek alkotásai díszítik.

A szolgáltatás ára 120 euró/éj, és két vagy három éjszakára foglalható. Az online jelentkezési lap kitöltése után hozzáférést kapunk a jelenleg 28 lelkes helyi lakost tartalmazó adatbázishoz. Innen választhatjuk ki, hogy kivel szeretnénk felfedezni a várost. Egyedül utazóknak ideális lehet, de azoknak is jó, akik lusták maguk utánanézni a látnivalóknak, viszont szeretik, ha jó fej helyiek kalauzolják őket.

Barcelonai úti tippjeinket mi is azzal zártuk, hogy a helyiek életét legjobban egy bérelt lakásban ismerhetjük meg. Sőt, ottjártunkkor kifejezetten sajnáltuk, hogy lakásunk tulaját a kulcs átadása után nem hurcolhattuk magunkkal személyes idenegvezetőként, olyan lelkesen mesélt a városról. A P1B ugyan Barcelona helyett berlini kalandokat kínál, de mi azért szívesen kipróbálnánk. Persze az egy jó kérdés, hogy mi történik akkor, ha a plusz egy csak képen és leírásban volt szimpatikus, de már az első találkozásnál a falra mászunk tőle...

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
10 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
15 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.