» Távol

Cukiságözön a Schönbrunni Állatkertben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mária Terézia reggeliző pavilonja ismét teljes pompájában várja a bécsi állatkert látogatóit. No, meg a tavasz beköszöntével sorra születő szupercuki állatbébik is.

Alig két hónapig tartottak a Schönbrunni Állatkertben található Kaiserpavillon (császári pavilon) felújítási munkálatai. Az 1759-ben, I. Ferenc István császár és Mária Terézia megbízásából készült, az állatkert kellős közepére épített pavilont a császári pár reggeliző- és társalkodó helyiségként használta.

A falait díszítő freskók, olajfestmények és tükrök több bombatámadást is túléltek, de a helyenként elfeketedett képeket ki kellett javítani, és meg is kellett tisztítani őket. A felújított pavilonban így ismét a monarchiát idéző díszletek között pihenhetik ki fáradalmaikat az állatkert látogatói, akiknek mostanában bőven akad új néznivalójuk.

A tavasz közeledtével a világ legrégebbi állatkertjében ugyanis sorra születnek a kölykök. A hietzingi bejáratnál például négy fekete fejű, pálcikalábú cigája-bárány nézelődik érdeklődve a mamája mellől, a pelikán-tónál pedig a februárban kikelt kormorán- és pelikánfiókák non-stop követelőzése hallatszik.

Az állatkert legfiatalabb lakója jelenleg egy pustertali borjú, amely március 1-jén született. A mára ritka osztrák fajtának számító marha a tiroli Pustertal környékéről származik, és a császári időkben szívesen látott jószág volt a nagy bécsi fejőüzemekben. Innen kapta a „bécsi tehén” becenevet is.

A korábbi szaporulatból a februárban született kétujjú lajhárbébit, és a novemberi születésű szupercuki hangyászt ajánljuk megtekintésre a mostanság ide látogatók számára.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Silvanus Konferencia és Sport Hotel - Visegrád
 
A Hotel Silvanus Visegrád fölött, a Fellegvár romjainak szomszédságában fekszik, lélegzetelállító panorámát kínálva a Dunakanyarra.

AgostonK új galériát hozott létre
Longbourn, Meryton
3 órája
jevgenyi új galériát hozott létre
Thaiföld
4 órája
Mikeve élménybeszámolót írt
Évi,Ica,Barcelona - 1 nap
2 napja
MartiSatya élménybeszámolót írt
Madrid avagy egy 14611 éjszakás kaland
3 napja

Blogok

Világörökség Akié a fog, azé a hatalom

A Srí Lankai-i Kandy városa bővelkedik a furcsa érdekességekben. Pl. minden szerdán nyilvánosan megfürdetik a világhírű fogat.

Egyenlítő Fotó Budapest fényei reggel és este

Mervai Márk lenyűgöző fotói Budapestről.

Backpacking Az esernyők városa

Bergen elég drága, de esőben is izgalmas hely.

UtazOhm A Szerelemistennő legendája

A néhai indiai hercegnő állítólag egy gyönyörű thaiföldi strand melletti barlangban kísért.

ItthonBlog 5+1 szívmelengető vendéglátóhely

Helyek, ahol nem csak az ízek világraszólóak, hanem a mosolyok, az őszinteség és a lelkesedés is.
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu