» Távol

Cukiságözön a Schönbrunni Állatkertben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mária Terézia reggeliző pavilonja ismét teljes pompájában várja a bécsi állatkert látogatóit. No, meg a tavasz beköszöntével sorra születő szupercuki állatbébik is.

Alig két hónapig tartottak a Schönbrunni Állatkertben található Kaiserpavillon (császári pavilon) felújítási munkálatai. Az 1759-ben, I. Ferenc István császár és Mária Terézia megbízásából készült, az állatkert kellős közepére épített pavilont a császári pár reggeliző- és társalkodó helyiségként használta.

A falait díszítő freskók, olajfestmények és tükrök több bombatámadást is túléltek, de a helyenként elfeketedett képeket ki kellett javítani, és meg is kellett tisztítani őket. A felújított pavilonban így ismét a monarchiát idéző díszletek között pihenhetik ki fáradalmaikat az állatkert látogatói, akiknek mostanában bőven akad új néznivalójuk.

A tavasz közeledtével a világ legrégebbi állatkertjében ugyanis sorra születnek a kölykök. A hietzingi bejáratnál például négy fekete fejű, pálcikalábú cigája-bárány nézelődik érdeklődve a mamája mellől, a pelikán-tónál pedig a februárban kikelt kormorán- és pelikánfiókák non-stop követelőzése hallatszik.

Az állatkert legfiatalabb lakója jelenleg egy pustertali borjú, amely március 1-jén született. A mára ritka osztrák fajtának számító marha a tiroli Pustertal környékéről származik, és a császári időkben szívesen látott jószág volt a nagy bécsi fejőüzemekben. Innen kapta a „bécsi tehén” becenevet is.

A korábbi szaporulatból a februárban született kétujjú lajhárbébit, és a novemberi születésű szupercuki hangyászt ajánljuk megtekintésre a mostanság ide látogatók számára.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

cobranco új galériát hozott létre
Két nap a Garda-tónál (Blog+Videó+Fotó)
1 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Két nap a Garda-tónál (Blog+Videó+Fotó)
1 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Csodálatos Toscana
3 napja

Blogok

Hütte Fut, teker, tapos, csúszik – Hochkar Challenge, a hegyi triatlon

Beszámoló az egyre népszerűbb hegyi triatlon versenyről, az osztrák Hochkar Challenge-ről.

First Class Angol divattervező sztár álmodta meg Hollywood legújabb luxuslakosztályát

Vivienne Westwood tervezte a London luxusszálló penthouse lakosztályát.

Világörökség Dzsenné városai, Mali

Olyan, mintha egy másik bolygóra utaztunk volna, vagy pár ezer évet vissza az időben.

Posta Ember a csomagban!

„Ha egyszer valakinek sikerült, miért ne sikerülhetne nekem is?” Ezt gondolhatta Brian Robson, aki csomagküldeményként feladta magát Ausztráliából Londonba.

Itthon blog Ismét egy hosszú hétvége! Itt van május elseje!

Alig néhány hete volt húsvét, és ismét egy hosszú hétvége vár ránk. Itt az idő, hogy útnak induljunk újra, kikapcsolódni, feltöltődni.
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu