» Távol

Cukiságözön a Schönbrunni Állatkertben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mária Terézia reggeliző pavilonja ismét teljes pompájában várja a bécsi állatkert látogatóit. No, meg a tavasz beköszöntével sorra születő szupercuki állatbébik is.

Alig két hónapig tartottak a Schönbrunni Állatkertben található Kaiserpavillon (császári pavilon) felújítási munkálatai. Az 1759-ben, I. Ferenc István császár és Mária Terézia megbízásából készült, az állatkert kellős közepére épített pavilont a császári pár reggeliző- és társalkodó helyiségként használta.

A falait díszítő freskók, olajfestmények és tükrök több bombatámadást is túléltek, de a helyenként elfeketedett képeket ki kellett javítani, és meg is kellett tisztítani őket. A felújított pavilonban így ismét a monarchiát idéző díszletek között pihenhetik ki fáradalmaikat az állatkert látogatói, akiknek mostanában bőven akad új néznivalójuk.

A tavasz közeledtével a világ legrégebbi állatkertjében ugyanis sorra születnek a kölykök. A hietzingi bejáratnál például négy fekete fejű, pálcikalábú cigája-bárány nézelődik érdeklődve a mamája mellől, a pelikán-tónál pedig a februárban kikelt kormorán- és pelikánfiókák non-stop követelőzése hallatszik.

Az állatkert legfiatalabb lakója jelenleg egy pustertali borjú, amely március 1-jén született. A mára ritka osztrák fajtának számító marha a tiroli Pustertal környékéről származik, és a császári időkben szívesen látott jószág volt a nagy bécsi fejőüzemekben. Innen kapta a „bécsi tehén” becenevet is.

A korábbi szaporulatból a februárban született kétujjú lajhárbébit, és a novemberi születésű szupercuki hangyászt ajánljuk megtekintésre a mostanság ide látogatók számára.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Hotel Európa Fit - Hévíz
 
A HOTEL EURÓPA FIT ****superior Hévíz zöldövezetében, egy nyugodt oázis szívében fekszik, 400 m-re Európa legnagyobb melegvizű gyógytavától.

AgostonK élménybeszámolót írt
26. London - HMS Belfast, London Eye
1 napja
Anziano új galériát hozott létre
Koppenhága szeptemberben
2 napja
AgostonK új galériát hozott létre
HMS Belfast, South Bank, London Eye
3 napja
iadanyne élménybeszámolót írt
Augusztusi hosszú hétvége Stockholmban
4 napja

Blogok

Kétszersült Nemzeti ünnep Katalán területen

Videó az Independencia ünnepéről, amikor 1500 km-es sorfallal ünnepelnek a Pireneusok francia határától a D'Eltebre-ig.

Vojázs Útitársunk: Agatha Christie

A születésnapján járjuk be virtuálisan azokat a helyeket, melyek miatta is híresek!

Fapados Egynapos kanyar Londonba tízezerből

Már négyezerért vannak repjegyek, aki ügyes, bő tízezerből összehozhatja az egynapos kalandot.

Kéktúra Az Ablánci-malomcsárdától Szelestéig

Egy vadászlesen ülve nézni, hogy hogyan nő a fű - nincs is ennél pihentetőbb dolog a világon. Csak be ne tévedjünk a Bárnevolna majorba.

Itthon Októberi szüreti mulatságok

Az őszi szüreti ünnepségek, felvonulások remek alkalmat teremtenek a közös időtöltésre akár családdal, akár barátokkal vágunk neki az ország borvidékeinek.
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu