» Távol

Cukiságözön a Schönbrunni Állatkertben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mária Terézia reggeliző pavilonja ismét teljes pompájában várja a bécsi állatkert látogatóit. No, meg a tavasz beköszöntével sorra születő szupercuki állatbébik is.

Alig két hónapig tartottak a Schönbrunni Állatkertben található Kaiserpavillon (császári pavilon) felújítási munkálatai. Az 1759-ben, I. Ferenc István császár és Mária Terézia megbízásából készült, az állatkert kellős közepére épített pavilont a császári pár reggeliző- és társalkodó helyiségként használta.

A falait díszítő freskók, olajfestmények és tükrök több bombatámadást is túléltek, de a helyenként elfeketedett képeket ki kellett javítani, és meg is kellett tisztítani őket. A felújított pavilonban így ismét a monarchiát idéző díszletek között pihenhetik ki fáradalmaikat az állatkert látogatói, akiknek mostanában bőven akad új néznivalójuk.

A tavasz közeledtével a világ legrégebbi állatkertjében ugyanis sorra születnek a kölykök. A hietzingi bejáratnál például négy fekete fejű, pálcikalábú cigája-bárány nézelődik érdeklődve a mamája mellől, a pelikán-tónál pedig a februárban kikelt kormorán- és pelikánfiókák non-stop követelőzése hallatszik.

Az állatkert legfiatalabb lakója jelenleg egy pustertali borjú, amely március 1-jén született. A mára ritka osztrák fajtának számító marha a tiroli Pustertal környékéről származik, és a császári időkben szívesen látott jószág volt a nagy bécsi fejőüzemekben. Innen kapta a „bécsi tehén” becenevet is.

A korábbi szaporulatból a februárban született kétujjú lajhárbébit, és a novemberi születésű szupercuki hangyászt ajánljuk megtekintésre a mostanság ide látogatók számára.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, és többé nem marad le friss híreinkről! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Aphrodite Hotel Zalakaros
 
A Hotel Venus családias hangulatú, exkluzív kastély jellegű - szálloda /***+besorolású/ ZALAKAROSON, a Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában szemben, 100 m-re a Strand bejáratától

Gerg élménybeszámolót írt
Négy nap Szicília
2 napja
Reka új galériát hozott létre
Hótalpazás - Gyömbér
2 napja

Blogok

Hütte 4 szlovén síterep, ahol érdemes síelni

Válassza ki, hogy melyik lesz a kedvence!

Világörökség Bath, a római kori fürdőváros

Ha egy városba kétezer éve fürdőzni járnak az emberek, az nem lehet véletlen!

StreetKitchen Az igazi olasz nutellatorta

Ilyen a házi mogyorókrémmel készült torta eredeti olasz recept szerint!

Neverordinary Reggeli a felhőkarcoló tetején

Lazac és panoráma London legmagasabb parkjában

Itthon blog Mesés március Mecsekerdőn

Márciusban már érdemes útra kelni, és nyomon követni a természet ébredését!
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu