» Távol

Féláron árulják a Titanic-hajóút kabinjait

| | Nem érkezett még hozzászólás
Miután az első Titanic-emlékutazásra szóló jegyeket pillanatok alatt elkapkodták, még egy hajót indítanak útnak az áprilisi katasztrófa századik évfordulóján. A maradék jegyeket féláron kínálja a Miles Morgan angol utazási iroda, így New Yorkból már ezer dollárért eljuthatunk a katasztrófa helyszínére.

A Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára sokan készülnek valamivel: James Cameron például bemutatja minden idők legkönnyfakasztóbb filmjének 3D-s változatát, Robin Gibb (aus Bee Gees) élőben adja elő a londoni Westminster apátságban saját, Titanic Requiem című komolyzenei művét, egy New York-i aukciósházban pedig a roncsból kiemelt több mint ötezer emléktárgy kerül kalapács alá, köztük órák, ékszerek és porcelántárgyak, valamint a hajótest egy 17 tonnás darabja. A világ akkor legnagyobb hajója, a Titanic első útján, 1912. április 14-én, nem sokkal éjfél előtt ütközött jéghegynek, és néhány órán belül elsüllyedt, több mint 1500 főnyi utas és legénység életét követelve.

Az angol Miles Morgan utazási iroda által szervezett, 12 napos Titanic Memorial Cruise hajóút a Titanic tragikusan végződő útjának nyomvonalát követi. A Fred. Olsen társaság Balmoral hajója április 8-án indul az angliai Southamptonból indul, és az írországi Cobh érintésével vág neki az Atlanti óceánnak. Négy hajókázással töltött nap után, április 14-én ér el a katasztrófa helyszínére, ahol április 15-én hajnali 2:20 perckor megemlékezést tartanak. Másnap érkeznek a kanadai Halifaxba, ahol az áldozatokat eltemették. Majd egy további nap hajózás után New Yorkba érkezik a Balmoral, ahonnét repülővel vagy hajóval is visszautazhatnak Londonba a túra résztvevői.

Az 1230 utast szállító Balmoralon rendkívül gyorsan elfogytak a kabinok, emiatt a társaság egy másik hajót is kibérelt. A 710 személyes Azamara Journey rövidebb útvonalon, New Yorkból indulva, Halifax érintésével közelíti meg a katasztrófa színhelyét, ahonnét ezután vissza is fordul New Yorkba. Az Anniversary Cruise néven futó nyolc napos utat most jelentős last minute kedvezménnyel kínálják: a 4900 dolláros belső kabinok 1000 dollárért, az 5200 dolláros tengerre néző kabinok 1500 dollárért, a 6750 dolláros lakosztályok pedig 3700 dollárért foglalhatók. Az árban a teljes panzió, a borravalók, az üdítők és vacsorához a bor is benne foglaltatik, ám a 230 dolláros kikötői illeték nem.

A lakosztályok vendégeit habzóboros üdvözlőkosár fogadja, valamint egy üveg vodka és whisky. Ők elsőbbséggel foglalhatnak helyet a hajókirándulásokra és a fedélzeti szépségszalonba és éttermekbe. Valamennyi étkezésüket kérhetik a kabinjukba, és angol lakáj pakolja ki-be bőröndjeiket. Mindez most jutányos áron 3700 dollárba, vagyis több mint nyolcszázezer forintba kerül fejenként – igaz, ilyen évforduló csak száz évben egyszer van.

A telt házas Balmoralon is felszabadult pár kabin az utolsó pillanatban: ezen a hajón a belső kabinok 3000 angol fontba kerülnek, a tengerre néző kabinban pedig 4100 font a szállás személyenként. De választhatunk két szobás, teraszos lakosztályt is, 6700 fontért. Ezekben az árakban már benne vannak a brit kikötői illetékek és a New York-London repülőjegy is, ám így is borsosak: 6700 angol font körülbelül 2,4 millió forintra rúg. Ha foglalni szeretne, vagy csak a kabinok fotóin álmélkodni, a Titanic Memorial Cruise oldalon mindkettőt megteheti.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
6 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.