Esküdjön jégkápolnában!

A kanadai Hotel de Glace falai hóból és jégből vannak, ha jön a jó idő, az egész elolvad. Az árak borsosak, a szobák hidegek, de a jacuzzi tűzforró. Réteges ruházat kelleni fog, hálózsákot adnak.

Idén tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Hotel de Glace Quebecben. Az itt kínált speciális élményekre a szálló első, 2001-es szezonja óta több, mint hétszázezren neveztek be a világ minden tájáról.

A szálláshely különlegessége, hogy a 3000 négyzetméteren elterülő 36 szobáját, tematikus lakosztályát, és minden egyéb helyiségét 500 tonna jégből és 15 ezer tonna hóból alakítják ki évről-évre, mindig más tematika szerint. Idén a helyi folklóré a főszerep – a látogatók utazást tehetnek a hagyományok és a modernitás világában, ha meglátogatják a szállót, ígérik az üzemeltetők.

Fotó: Xavier Dachez / Xdachez.com

A különböző tematikus hétvégék és családi programok mellett a Hotel de Glace-ban például esküvőt is lehet szervezni - még saját jégkápolnájuk is van! Tavasszal az esküvő helyszínére már csak a fotók emlékeztetnek majd: ha jön a jó idő, az egész komplexum elolvad. A jeges esküvők árai 2300 dollártól indulnak, de a lánykérés már 450 dollárért megúszható, és a szanaszét szórt rózsaszirmoktól kezdve, a habzóboron át a jégből készült gyűrűtartó dobozig minden benne van az árban.

Fotó: Xavier Dachez / Xdachez.com

Idén a hotel január 6-án nyitotta meg kapuit, és március 25-ig lehet megszállni benne. Egy élmény-csomagért 450 dollárt kell kiperkálnunk fejenként. Ez egy éjszaka szállás tartalmaz a jéghotelben, egy négyfogásos vacsorát, egy habzóbor koktélt jégpohárban felszolgálva, belépőt a forró jacuzzikhoz és szaunákhoz, reggelit és egy kutyaszánozást. De ha valaki nem akar semmi flancot, reggelivel már 219 dollárért is eltölthet itt egy éjszakát – fázni garantáltan ugyanannyira fog, mint azok, akik ennek a dupláját fizették ki.

Fotó: Luc Rousseau / Xdachez.com

Persze nem kell nagyon aggódni, a szoba hőmérséklete „csak" -3 és -5 fok közötti, és extra meleg hálózsákot biztosítanak, hogy ne felfázást kapjunk a pénzünkért. Azért lefekvés előtt egy forró fürdőt nem árt venni, a pihenéshez sapka viselését ajánlják, a reggelt pedig forró itallal célszerű kezdeni a tájékoztató alapján, amit minden vendég megkap, mielőtt megszállna a jéghotelben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek