» Távol

Kutyával utazni sosem egyszerű

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az utazás előtt néhány nappal már el kell kezdeni kutyánkat felkészíteni a rá váró procedúrára. llyenkor jól jöhet néhány olyan trükk, mint a levendula szagoltatása, vagy a próbaút a ketrecben, állítja Cesar Millan.

A csodálatos kutyadokiként ismert Cesar Millant rendszeresen kérdezik állattartók arról, hogyan készítsék fel az állataikat az utazással járó stresszre. A kutyák lelki wellness szakértője szerint a kutyák biztonságérzetét az javítja a legjobban, ha a gazdájuk nyugalmat sugároz, bár tudjuk, ez nem olyan egyszerű például egy ránk váró repülőút előtt. Millannek jó néhány tippje van arra, hogyan intézzük a kutya természetes szükségleteit, de most a stresszkezelésre vonatkozó tanácsokat szemlézzük.

 

tk3s evhr 00793994

Próbaút a ketrecben

Időben kezdjük el felkészíteni a kutyánkat az utazással járó bezártságra és rázkódásra, mert mindkét körülmény megviseli az állatot. Millan tippje szerint az utazás előtt néhány nappal tereljük a szállító ketrecébe az ebet, majd autóval tegyünk meg vele együtt néhány rövidebb-hosszabb utat. Ez abban az esetben is jó edzés, ha repülőútra készülünk. A kutyadoki célszerűnek tartja, ha a terminálra már a ketrecben visszük be a kutyát, és nem a check in pultnál rimánkodjuk be őt a helyére.

Szerezzünk levendulát!

Találjunk a kutya számára egy nyugtató illatot. Például szagoltassunk vele levendulát azelőtt, hogy sétálni vinnénk, vagy enni adnánk neki, így megszokja, hogy a jó élmények előtt érzi ezt az illatot. Később elsüthetjük ezt a trükköt utazás előtt is, mert ez automatikusan megnyugtatja.

Fussunk vele extra köröket!

Mielőtt nekivágnánk az útnak, alaposan fárasszuk le az állatot. Tegyünk ki magunkért, ha labdázásról, vagy futásról van szó, így nagyobb eséllyel átalussza az út javarészét.

Masszázs

Ha a kutyánk nagyon ideges, próbáljuk ki a nyugtató masszázst a gerince mentén, a nyaktól az ágyékig. Millan szerint a masszázs leginkább akkor éri el a kellő hatást, ha a gazdán is érezhető, hogy nyugodt.

Ne etessük túl!

Utazás előtt ne etessük túl kutyánkat arra gondolva, hogy éhezni fog szegény a hosszú út alatt. A rázkódás megviselheti a gyomrát, ezért ha autóval utazunk, jobb, ha az út alatt kisebb adagokban adunk neki ételt, például könnyű húsokat. Ugyanígy járjunk el az itatással is, hogy kibírja addig, amíg legközelebb megállunk.

Próbáljunk nyugalmat sugározni!

Kellemetlen lehet, ha a szállodába érkezve a kutyánk folyamatosan ugat. Valószínűleg az idegen környezet miatt feszült és kommunikálni próbál. Ilyenkor igyekezzünk azt sugallni, hogy urai vagyunk a helyzetnek, nem kell tartani az új környezettől. De az is lehet, hogy ezzel jelezni szeretné, hogy kilométerhiánya van. A legjobb lesz, ha lepakolunk és elvisszük sétálni.

Ha az állat az új környezetben hörögni kezd, ha valaki a közelébe lép, azzal zavarát jelzi, nem feltétlenül azt, hogy támadni készül. Ne mantrázzuk neki, hogy jól van, azért, hogy csituljon, inkább maradjunk csöndben, és hagyjuk, hogy érezze, nyugodtak maradtunk, ő pedig biztonságban van.

 

A kutyafiú

A mexikói születésű Cesar Millan a nagyapja farmján nevelkedett, és mivel a kutyákkal szívesebben haverkodott, mint a korban hasonló gyerekekkel, kutyafiúnak csúfolták. 21 éves volt, amikor átszökött az Egyesült Államokba, de mivel egy szót nem beszélt angolul, egy kutyakozmetikában kapott állást. Évekkel később már elismerték, hogy mennyire ért a kutyákhoz, és miután Will Smith is megbízta, foglalkozzon a kedvencével, elindult az ismertség útján. 2004-től a National Geographic Chanel Dog Whisperer (A csodálatos kutyadoki) című műsorát vezeti, több könyvet írt, számos díjat kapott és egy alapítványt tart fenn, amelyik bántalmazott és elhagyott kutyák lelki rehabilitációjával foglalkozik.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
6 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.