» Távol

Szilveszter borgőzös óbégatás nélkül

| | Nem érkezett még hozzászólás
Ausztriában fürdőköpenyben, hótalpakon vagy jelmezben várost nézve is búcsúztathatjuk az óévet. Változatos programajánlatok nyugodt szilveszterre vágyóknak.

Még el sem múlt a karácsony, de már a szilveszteren töri a fejét, és előre utálja az egészet? Elege van a házibulikból, a jéghideg utcán kódorgásból, konfettiből, tűzijátékból és az indokolatlanul drága évbúcsúztató rendezvényekből? Inkább pihenne, minthogy kezében pezsgősüveggel, két buli közt egy taxiban érje az éjfél? Az Osztrák Idegenforgalmi Képviselet olyan formabontó programokat gyűjtött össze december 31-re, amikre másnap egy kisimult mosollyal emlékezhetünk kínzó migrén helyett. Csak a szomszédba kell kiruccannunk értük. Lehet szilveszterezni fürdőköpenyben, maskarában bolyongani Linz óvárosában, vagy tábortűz köré gyűlve merengeni, de egy hótalpas túrán, óriáscsúszdán, vagy a bécsi planetáriumban is érhet az éjfél.

Buli fürdőköpenyben

 wellness northfoto

A fáradtság, tömegundor és fagyoskodás legjobb ellenszere, ha kinézünk egy jó termálfürdőt, és ott tespedünk át 2012-be. A stájerországi Heiltherme Bad Waltersdorf persze nem csak a hajnalig nyitva tartó wellness részleggel, de koktélfogadással, gálavacsorával és bállal is készül az eseményre. De aki nyugira vágyik, az úgyis a termálrészlegen fog pancsolni, és hidegen hagyják az egyéb programok - na jó, esetleg enni előmászik a habokból. A burgenlandi St. Martins Therme & Lodge is hasonló programokat kínál: kaland a 90 méter hosszú csúszdán, lazítás a meleg termálmedencékben vagy keringő a táncparketten... Január elsején hajnali 2 óráig lehet ázni.

Városi óév-búcsúztatás másként

A városi programoknak sem kell megszokottnak lenniük, ha unjuk a kommersz évvégeket. Linzben például maskarás idegenvezetésen lehet részt venni, ahol a csoport vezetője régi idők éjjeli őrének öltözik, és a résztvevők is álruhába bújnak. Az óvárosi barangolást egy lakoma zárja a régi városházában, Linz főterén. Előre be kell jelentkezni, ha részt szeretnénk venni ezen a nem éppen szokványos szilveszteri programon. Egy fokkal megszokottabb programmal készülnek az osztrák fővárosban: az Urania planetárium teraszán a panorámában és a tűzijátékban lehet gyönyörködni, a tömegben lökdösődés nélkül. Keringővel, pezsgővel és apró harapnivalókkal gondoskodnak a kikapcsolódásról és a jó hangulatról az év utolsó napján a csillagvizsgálóban.

Szilveszter a hegyen

 ausztria northfoto hírhez

1150 méterrel a tengerszint felett, a karintiai Lavanttalban a  BIO-Hotel Alpengasthof Wolfgruberben tábortűz, forró must és idilli környezet várja a mókuskerékből kiszakadni vágyókat. A hosszú ünneplés és a pihentető alvás után pedig egy kiadós reggelivel kényeztetik tovább az itt megszállókat, hogy 2012 jól induljon. Aki a tűz bámulásánál aktívabb tevékenységbe fogna, Alsó-Ausztriában találja meg számításait. Itt a Traisenbergen hótalpas túrát lehet tenni, aminek célpontja egy klassz hütte, ahol nagy lakoma várja a kirándulókat.

Árak:

Heiltherme Bad Waltersdorf: 116 euró/fő/éj + 70 eur/fő szilveszteri felár

St. Martins Therme & Lodge: 133,20 euró euró/szoba/éjtől

Maskarás szilveszter, Linz: itt lehet az árak iránt érdeklődni és bejelentkezni is

Planetárium, Bécs: 45 euró

BIO-Hotel Alpengasthof Wolfgruber: 280 eur/4 éj/fő

Túrázós, hütte lakomás szilveszter: 35 euró/fő (az ár a hótalp bérlését és az egyéb felszereléseket is tartalmazza)

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Travelo - Leggyakoribb keresések

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
5 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.