» Rendezvény

Ahol még a piros tojás sem piros: matyó húsvét

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton megismerhetjük az UNESCO szellemi világörökségét részét képező matyó hagyományokat.

Lesz sikítozás az idén is
Lesz sikítozás az idén isFotó: Mezőkövesd / Facebook

Húsvét vasárnap és hétfőn a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat. Vasárnap koncert és operett-összeállítás lesz műsoron, hétfőn este pedig Bereczki Zoltán lép fel. Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vására fogadja az érkezőket. A tojásfestés és a színpadi programok mellett húsvéti ételszentelés, kóstolás és népi játékudvar is várja az érdeklődőket.

A matyó húsvét részletes programja
A matyó húsvét részletes programjaFotó: Mezőkövesd / tourinform

Hétfőn négy alkalommal vödrös locsolkodást és egy alkalommal traktorról locsolást láthatnak a Hadas városrészben. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán húsvéti állatudvar (nyuszi-, csibe- és báránysimogató) várja a gyerekeket, de lesz ugyanitt kovácstalálkozó is. Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, ahol vasárnap este éjszaka is fürdőzhetünk az új élményfürdőben.

A településrészek közötti közlekedést hangulatos városnéző kisvonat segíti. A rendezvényen való részvétel ingyenes, kivéve Gépmúzeum-Kovácstalálkozót, illetve a Zsóry-fürdőt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Helyszínek, szolgáltatók