» Rendezvény

Kedvezmények és ismeretterjesztés a Víz világnapján az Agórában

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az Agóra Tudományos Élményközpont sem feledkezik meg a Víz világnapjáról, március 22-ről, és a hétvégére több érdekességgel is készül.

A szórakoztató, ismeretterjesztő programsorozatot március 25-én és 26-án, hétvégén rendezik. Az érdeklődők szombaton megtudhatják, milyen állatok laknak egy csepp vízben, és azt is, hogyan hasznosíthatjuk a víz energiáját. Leáshatnak az óceánok legmélyebb bugyraiba, és megismerkedhetnek a világ legnagyobb vízeséseivel. Ha mindig is érdekelt, hogy léteznek-e a földinél nagyobb óceánok a Naprendszerben, itt a helyünk. A vizes fizikaóra arra keresi a választ, hogy mit érez egy búvár, miközben egyre mélyebbre merül, és hogy miként hozhatunk létre „víztornádót”. A víz mágikus oldalát ugyancsak megvizsgálhatják a látogatók: megtudjuk, mi történik, ha egy vízzel teli zacskót átszúrunk egy ceruzával, és miért nem folyik ki a víz a lefordított pohárból.

A Vasárnapi tudomány című programsorozat másfél órás Hal-Ászok foglalkozással készül fél tizenegytől. A résztvevők bepillanthatnak a különböző vizes tudományterületek rejtelmeibe. Olyan kérdésekre kaphatnak választ például, mint hányféle halfaj él hazánk vizeiben, vagy hogyan néz ki az üvegangolna. A foglalkozás során tudásukat és ügyességüket is tesztelhetik a gyerekek.

Az Agóra ezen a hétvégén kedvezményes jeggyel látogatható; gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt 900 forint a belépő. Nem elég azonban újat tanulni a vízről, fontos a gyakorlat is: úgyhogy ne feledkezzünk meg arról, hogy a héten országszerte kedvezményekkel és programokkal várnak bennünket a fürdők.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Helyszínek, szolgáltatók