Peronon, aluljárókban és tereken - a hétvégén mindenhonnan Bach szól

Peronon, aluljárókban és tereken - a hétvégén mindenhonnan Bach szól

 
Koncertek aluljárókban, tereken és templomokban. Egy hétvége, amikor Budapest belvárosában mindenhol Bach szól - olvasható a Bach Mindenkinek című esemény Facebook-oldalán, amelyet harmadszorra rendeznek meg Budapesten március 17. és 19. között, az amerikai Bach in the Subways rendezvényhez csatlakozva.

Forrás: Travelo

A kezdeményezés még New Yorkból indult el 2010-ben, amikor Dale Henderson csellista Bach születésnapját úgy ünnepelte meg, hogy egy vasúti peronon ülve a mester zenéjét játszotta a járókelőknek. Az ötlet hamarosan nemzetközileg is elterjedt, és ma már Johann Sebastian Bach születésnapjára emlékezve a nagyvilág számos országában állnak ki zenészek a barokk géniusz dallamait játszani ajándékként az utca emberének.

Tavaly például Budapest 9 helyszínén 70 Bach koncert volt hallható. De az elmúlt két évhez hasonlóan idén is számos zenekari, énekkari, orgona, zongora, csembaló és vonós művet lehet meghallgatni a város különböző pontjain, a metrók aluljáróitól kezdve a nagyobb tereken át egészen az Állatkertig. De a járókelők biztosan találkoznak majd idén is tubaegyüttessel, népi zenekarral, pánsípot fújókkal, hárfa- és harmonika virtuózokkal, és ha egy kicsit jobban figyelnek, a fellépő zenészek között számos Kossuth-, Liszt-, és Artisjus-díjas művészt is találhatnak. A teljes programlistáról itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek