» Rendezvény

Pénteken két tavaszi fesztivál is kezdődik az országban

| | Nem érkezett még hozzászólás

Március 17-én két hazai városban is tavaszi fesztivál kezdődik – írja az MTI. Siófokon és Vácott is sokszínű programkínálat várja az érdeklődőket.

Váci Tavaszi Fesztivál

A 15. alkalommal megrendezett Váci Tavaszi Fesztivál nyitó koncertjét a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar adja péntek este 19 órai kezdettel, és a műsoron Schubert Befejezetlen szimfóniája csendül fel. A fesztivált szervező Madách Imre Művelődési Központ programkínálatából jól látszik, hogy a rendezők igyekeztek mindenkire gondolni. A honlapjukon megtekinthető részletes zenei kínálat a komolyzenétől a dzsesszen és a musicalen át egészen a táncházig többféle előadást is tartalmaz.

Vác: szökőkút a Fehérek temploma előtt
Vác: szökőkút a Fehérek temploma előttFotó: imre_hegyaljai11 / Indafotó

Vácott azonban nem csak zenével készülnek. Vekerdy Tamás Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked? címmel ad elő, a filmrajongóknak pedig a Mozgó Mozi keretében vetítenek filmeket. A Csík Zenekar március 24-én lép fel, de koncertet ad majd a Budapest Bár is, április 22-én.

Siófoki Tavaszi Fesztivál

Március 17-től április 10-ig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál. 

A kulturális rendezvénysorozat Zsolnai Tímea textilszobrász kiállításának megnyitójával kezdődik pénteken 16 órakor, majd 17 órakor Liszt-díjas művészeket hallhatunk a siófoki Sarlós Boldogasszony (Belvárosi Katolikus) Templomban.

A programsorozatban többször is örülhetnek majd különféle bábelőadásoknak a gyerekek. Siófokon is fellép majd a Csík zenekar (március 29-én). A L'art pour L'art társulat Halványlila gőz című vendégprodukciója március 25-én várja a nézőket. Többek között Őze Áron és Pusztaszeri Kornél lépnek fel március 27-én este a színházban, Rejtő Jenő A szőke ciklon című zenés akcióvígjátékában. További részletekről a honlapon tájékozódhatunk.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Helyszínek, szolgáltatók