Heti programajánló: korlátlan sörfogyasztás, szerelmi bájkakaó és röfögés jegyében telhet a hét

Ha nem otthon képzeljük el az elkövetkező napokat, menjünk régizene- vagy táncfesztiválra, kóstoljunk sört a Gellértben, farsangozzunk gyerekhajón, vagy nézzük egymás után a romantikus filmeket Siófokon!

Nehéz dolga lesz annak, aki a héten unatkozni szeretne. Akár családdal, akár barátokkal, vagy a szerelmünkkel töltenénk az időt, legfeljebb azon kell törni a fejünket, hogyan fog ennyi minden beleférni az időnkbe. Olvasson tovább!

Egyik fesztivál a másik után...

Február 17. és 19. között a Danubius Hotel Gellért ad ismét helyet Magyarország egyetlen téli sörfesztiváljának. A II. Indoor Sörfesztiválon korlátlan sörkóstolás, és az Osztrák-Magyar Monarchia szellemében sörvacsora és sörbrunch csalogatja a látogatókat. A belépő mellé jár egy logózott korsó, valamint korlátlan mennyiségben kóstolhatjuk végig a kínálatot. Nagyon meg kell gondoljuk majd, melyikből kérünk, mert mennyiségenként 1 vagy 2 decilitert csapolnak majd a közel száz különféle sörből. A rendezvény záróakkordjaként pedig 19-én vasárnap, tematikus Monarchia Sörbrunch várja az érdeklődőket.

A Gellért Szállóban zajlik majd a tél egyetlen sörfesztiválja
Galéria: Heti programajánló 20170213
(Fotó: II. Indoor Sörfesztivál / Facebook)

A MÜPA harmadszorra rendezi meg Régizene fesztiválját február 19-i, vasárnapi kezdettel, melyet március 4-ig több előadás is követ. A koncertsorozat nyitányaként a régizene sztárénekese, a bársonyos hangú francia kontratenor, Philippe Jaroussky lép fel egy ínyenceknek való Händel-áriaválogatással. A változatos programban szakrális zene mellett Vivaldi, Gasparini, Giacomelli, és Hasse művei is felcsendülnek majd.

A Budapest Táncfesztivált is ezzel párhuzamosan rendezik, többek között a MÜPA-ban, a MOM színházban és a Nemzeti Színházban. A legjobb magyar táncegyüttesek mellett igazi kuriózumokkal készül a Nemzeti Táncszínház. A fesztivál tizenkét napja alatt számos budapesti bemutató, koprodukciós premier, gálaest és tánctörténeti előadás is látható február 18. és március 1. között. A kortárs táncvilág egyik legmeghatározóbb társulata, a Nederlands Dans Theater 2 is fellép.

Gyerekkel a farsang jegyében

A farsang időszakában szerencsére nem nehéz a gyerekek kedvére tenni. Itt van máris a Minimax gyerekhajó rendezvénye, melyet február 19-én 10 órás kezdéssel, a Batthyányi tér 2-es kikötőjéből induló Táncsics hajón tartanak. Sok-sok játékkal, tánccal, arcfestéssel, tombolával, zumbával, csupa mókával és kacagással várják a családokat, az Apacuka együttes és Pici Cica és Max társaságában. A családi jelmezverseny zsűrijében a gyerekek döntenek!

Nem csak gyerekek öltözhetnek jelmezbe! A legjobb családi jelmezeket is díjazzák
Galéria: Heti programajánló 20170213
(Fotó: MINIVERSUM / Facebook)

A Miniversum – Európa egyik legnagyobb terepasztala – Farsangi Mulatsággal várja a gyerekeket a február 18-19-i hétvégén. Ráadásul azok a gyerekek, akik jelmezben, vagy álarcban érkeznek, megpörgethetik a szerencsekereket!

Miután megnéztük, hogyan gurulnak folyamatosan a vonatok a 300 négyzetméteres terepasztalon, a játszóházban különleges farsangi játékokkal és kézműves programokkal, valamint fánkevő versennyel is várják a gyerekeket ezen a hétvégén. Akik délután érkeznek, ne feledjék, hogy 17:00, 17:30, 18:00 és 18:30 órai kezdetekkel, tíz percig éjszakai kivilágítás fényeiben pompázik a terepasztal.

A romantika jegyében

Siófokon február 14-én romantikus mozimaraton várja a szerelmeseket a Kálmán Imre Kultúrális Központban. A rendezvény ingyenes, és 18 órakor kezdődik.

A Miniversum sem csak a gyerekekre gondol Valentin-napkor. Keresgélős játékra invitálnak: mindennapi romantikus pillanatok mellett híres szerelmes filmek jeleneteit is elrejtették a terepasztal eldugott szegleteiben, ezeket kell megkeresnünk. A párban érkezők egy térképet kapnak, és ha sikerrel veszik a kincskereső-filmfelismerő kaland akadályait, a végén a ház vendégei egy-egy szerelmi bájkakaóra! A programon a 14 és 25 év közötti vendégek vehetnek részt, a páros belépő ára 3 400 Ft. (25 évesnél idősebb szerelmespárok a belépő mellé megváltott külön jeggyel vehetnek részt a páros kalandozáson. A kiegészítő jegy ára két főre 1000 forint.)

Ha ez még mind nem elég...

Balatonfüreden, az Arácsi Népházban Gitárestet tartanak február 18-án 17 órai kezdettel. A három ismert gitáros, akik egyenként és együtt is a húrok közé csapnak majd, a hazai Tom Lumen, az osztrák Markus Schlesinger és a szlovákiai Stano Pocaji.

Veresegyházon pedig február 18-án Kürtöskalács és Forraltbor Fesztivál vár bennünket, ahol a forraltborivó-verseny mellett a legszebb és legfinomabb kürtőskalácsot is zsűrizik.

Hasonló ínyencségeket biztosan találunk majd Vecsésen, a böllérversenyen
Galéria: Heti programajánló 20170213
(Fotó: VargaMaria2800 / Indafotó)

Végül, de nem utolsósorban, a szervezők ígérete szerint „oltári nagy röff" lesz a IV. Vecsési böllérverseny. Február 18-án már reggel fél hétkor kezdődik a program. Állatsimogató, pónilovaglás és élőzenés sörsátor is várja az érdeklődőket.

Ha pedig egészen más a szánk íze, irány az Anker't Budapest belvárosában, ahol február 19-én harmadik alkalommal rendezik meg a Vegan Sunday Marketet. Itt az állati eredetű összetevőktől mentes ételeké és italoké, valamint az állatkísérletek nélkül készült kozmetikumoké lesz a főszerep. Azonkívül, hogy bevásárolhatunk még sosem látott, hallott és kóstolt finomságokból, részt vehetünk egy közös vegán barbecue-n, és vegán sportolóktól megtudhatjuk, miért nem fehérjehiányosak e különleges étrend mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek