Vitorlázás, éjjeli túra és lovi - programok időkapu nyitogatáshoz

Bár az év utolsó éjjelén a nagyvárosok főterein szokásos utcabulikat idén is rendre megtartják, ha már a délután próbára tennék szerencséjüket, esetleg szívesen éjjeli túráznának a Mecsekben, netán egy balatoni vitorláson töltenék az óév utolsó napját, vagy az újévet már fürdőruhában a tóban kezdenék, akkor mutatjuk, merre induljanak 2017-es időkaput nyitogatni.

 

Fogadjon tétre, helyre, befutóra!

 

Merthogy idén is lesz szilveszteri ügető a Kincsem Parkban, ahova az év utolsó napján több ezer nézőt várnak a szervezők. Kapunyitás délután fél egykor, a programok kettőkor kezdődnek. Lesz virtuális ügető hajtás, agárverseny, Zenthe Ferenc és Bubik István Emlékverseny, a bulisátorban video disco, de fellép majd a Fiesta és Pintér Tibor is. A pályán az idei év legjobb lovait mutatják be, az ügető futamokban pedig színészek és sportolók mérik össze hajtó tudásukat.

 

Fotó: Kincsempark.com

Mindeközben a nagyobbakat fűtött fogadó sátorral, a kezdőket gyorstalpaló fogadó útmutatóval és több millió forintos Jackpot játékokkal, a kisebbeket állatsimogatóval és ingyenes póni lovaglással várják. Az eseményre kitelepülnek a Food Truck ételkamionjai, a rendezvényt pedig tűzijátékkal zárják. A belépő felnőtteknek 2000 Ft - amelyből 300 lejátszható -, a gyerekeknek 18 éves korig ingyenes. A programról bővebben itt írtunk, az ügetőszilveszter pontos menetrendjéről itt olvashat.

 

Nézzen vitorlásokat a téli Balatonon!

 

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szilveszteri Renault Regatta Vitorlásversenyt Balatonlellén, amelyet idén nemcsak a partról, de egy közönséghajóról is követni lehet. A verseny délelőtt 10 órakor indul és délután fél ötig küzdenek egymással a versenyzők. A szervezők a nézőkre is gondolnak, számos egyéb programmal készülnek azok számára, akik a partról követik az eseményeket.

 

Fotó: Kapocs Gábor

A mozogni vágyók kipróbálhatják a Balaton első műjégpályáját, a kisebbeket játszószobával és gyerekmegőrzővel várják. Mindeközben a szervezők erősen reménykednek, hogy nem lesz annyira hideg az év utolsó napján, hogy befagyjon a Balaton.

 

Szilveszteri éjjeli túra a Mátrában

 

Ezzel az elnevezéssel várja a Kékes Turista Egyesület már tizenkettedszer az érdeklődőket egy nagy közös esti túrázásra december 31-én, szombaton. A túra egyik célpontja a Cseplye-tető, ahova a tervek szerint a csoportnak éjfélre kell felérnie, majd a környék összes tűzijátékának megnézése után éjjel egy órára érnek vissza a városba 2017 első napján.

A több mint 20 kilométeres túra útvonala Gyöngyös – Mátrafüred (Kozmáry-kilátó) – Muzsla-tető – Rákóczi-forrás – Máriácska – Mátrafüred – Sár-hegy – Gyöngyös. A találkozás a helyi autóbusz-pályaudvar 3-as kocsiállásánál lesz 18 órakor, de Mátrafüreden este nyolc és tíz órakor is lehet majd a csoporthoz csatlakozni. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy mindenki gondoskodjon elemlámpáról – pótizzóval és tartalékelemmel –, meleg öltözetről, kényelmes bakancsról, esetleg enni- és innivalóról, viszont petárdát, tűzijátékot, fáklyát és trombitát senki ne vigyen magával! A túrán a részvétel ingyenes, jelentkezni az esemény Facebook-oldalán lehet.

 

Csobbanjon a szigligetiekkel!

 

Idén is megrendezik a hagyományos újévi csobbanást a szigligeti strandon január első napján. A csobbanókat még több öltözősátorral, a nézőket még nagyobb lelátóval várják, a vendéglátósok pedig már kora délelőttől Royal groggal, meleg teával, forralt borral és babgulyással készülnek.

 

Fotó: Szigliget.hu

Délután fél kettőkor kezdődik az „Új év, új fürdőruha" extrém fürdőruha verseny is, amelyekben a versenyzők a színpadon egyből meg is mutathatják magukat. A szervezők szerint minél merészebb és extrémebb egy darab, annál nagyobb eséllyel válhat a 2017. év trendi balatoni fürdőruhájává - áll a Szigliget.hu oldalán. Az ismert emberek vízibicikli-versenye után a kijózanító újévi mártózáshoz a rajtpisztolyt ezúttal is pontban délután kettőkor sütik el, de utána már a Mystery Gang zenekar ritmusai mellett melegedhetnek fel a résztvevők.

 

+1 Ha Bécsben szilveszterezne

 

Az idei Szilveszteri Ösvényen tizenegy helyszínen lehet ünnepelni délután 2 és hajnali 2 óra
között az osztrák fővárosban, a zenei kínálat pedig az osztrák popzenétől a soulon, blueson és diszkón át a dzsesszig és a klasszikus zenéig terjed. A szabadtéri szilveszteri parti egyik fő helyszíne a Bécsi Városháza előtti tér, a Rathausplatz, ahol ötven év slágereiből válogatnak a DJ-k. Forró hangulatot ígérnek a Freyungon is, ahol este 7 órától pörgős latin-amerikai dallamok fűtik be a levegőt, míg az Am Hofon soul, R&B, funk és rock & roll uralja a színpadot. A többi belvárosi programért kattintsanak ide.

 

Fotó: Michaela Bruckberger / Stadt Wien Marketing

Aki azonban inkább kerülné a belvárost, annak jó alternatíva a Práter, ahol este 8 órától showműsorral és zenei aláfestéssel színesített tűzijátékkal búcsúztatják az óévet. A családosoké a főszerep Bécs új városrészében, Aspern Seestadtban, ahol a gazdag gyerekprogramot karaoke-show valamint a Kiss Forever Band és a Wiener Wahnsinn fellépése váltja. Aki semmiről sem szeretne lemaradni, annak érdemes letöltenie az ingyenes Oroundo Vienna okostelefonos alkalmazást, amely részletes programmal és térképpel segíti a döntést, éjfél előtt pedig egy visszaszámlálót is elindít, nehogy elmulasszuk a nagy pillanatot. Mert az új évet Bécsben szinte mindenhol a Kék Duna keringővel és látványos tűzijátékkal köszöntik.

Címlapfotó: Ekspansio/Getty Images Hungary

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek