Ne stresszeljen, inkább fürdőzzön, síeljen, vásározzon!

Jövő hétvégén már itt a karácsony! Mivel valószínűleg mostanra már mindenki kiköltekezett, összeszedtünk néhány pénztárcakímélő programot az utolsó adventi hétvégére.

Ez a hétvége még tökéletes egy kis ünnep előtti lazításra. Tudjuk, hogy sok a dolga, elő kell készülnie az ünnepekre, és még a céges bulin is részt kell venni, stb., de ha ránk hallgat, megenged magának egy kis pihenést.

Ingyen fürdőzés Kecskeméten

Ötödik születésnapját ünnepli a kecskeméti fürdő. December 17-én, szombaton ingyenes családi belépőjeggyel, DJ-vel, bulival, játékokkal, ügyességi feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, bűvész előadással és humoristával várják a fürdőző ünneplőket. A nemrég megújult karibi teraszos fürdőben szombaton 9 és 17 óra között közös zumbázásra és családi vízilabda meccsekre is lehet számítani.

Fotó: Kecskeméti fürdő

 A születésnapi ingyenes belépő a családi jegyre vonatkozik, legalább 1 szülő és 1 gyermek esetén. A belépővel a versenyuszoda, az élményfürdő és a termál medencék használhatók. Az érvényes szaunajeggyel rendelkező vendégek ráadásul aznap több ingyenes szauna felöntésen is részt vehetnek. További infó ebben a cikkünkben.

Csúszás féláron a Mátrában

A síelőknek is jó napja lesz december 17-én: szombaton nyílik meg a mátraszentistváni Sípark. a szezonnyitás örömére az első napon mindenki féláron csúszhat. Akár fél méteres hóvastagsággal nyílhatnak meg a sípark felső pályái, a síoktató park és a hozzájuk tartozó síliftek. A folyamatosan működő webkamerákon keresztül bárki figyelemmel kísérheti az ágyúzást és később a hó mennyiségének alakulását is. Jól öltözzenek fel, akár -13 Celsius-fok is lehet a hegyekben a hétvégén!

Fotó: Sípark Mátraszentistván, Facebook

 Gyerekszínház belépőjegy nélkül

Ennyire hidegben nem szívesen töltenének huzamosabb időt a szabadban? Irány a Nemzeti Színház Budapesten! Ingyenes családi programokkal és gyertyagyújtással várják a családokat advent utolsó vasárnapján. December 18-án, vasárnap 10-13 óra között a földszinti előcsarnokban karácsonyi kézműves műhelyek, mézeskalács készítés, makettkivágó-hajtogató, gyermekkönyvek vására várja a látogatókat.

Emellett lesz gyertyagyújtás és énektanulás, délelőtt 11-től a pécsi MárkusZínház bábelőadása a Gobbi Hilda Színpadon, 12-től pedig a Kolompos együttes zenél ugyanitt. Mindegyik program ingyenes, viszont a bábszínházi előadásokra és a színházi előadásra a korlátozott férőhely miatt érkezési sorrendben lehet beülni.

Mesebeli advent Gödöllőn

Adventi programokkal készülnek Gödöllőn is a Királyi Kastélyban és kertjében december 17-én és 18-án is. Lesz kirakodóvásár, pásztorjáték, utcaszínház, bábszínház, kóruskoncert, gyertyaöntés, mézeskalács-készítés, játékos drámafoglalkozások, arcfestés, népi körhinta, lacikonyha, sült gesztenye, forralt bor. A programok többségén a részvétel ingyenes, és melegen ajánljuk mindet, igazán békebeli hangulatba kerülhet az ember az ünnepi díszbe öltözött kastélyban és udvarán.

Bécsi vásárok olcsón

Idén adventkor eddig még kimaradtak a bécsi vásárok? Az utolsó adventi hétvégén még pótolhatja, kínálat az van bőven.

Fotó: Mimi, Travelo

 Mielőtt felháborodna, hogy ez nem is egy olcsó program, jó hírünk van: a MÁV a közelgő ünnepek alkalmából rengeteg 13 eurós jegyet kínál, vagyis fejenként 8000 forintból megjárható az út, a pompásan feldíszített vásárokban nézelődni pedig nem kerül semmibe

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek