Szelíd programok a hétvégi vásárlási láz csillapítására

Bár ez a hétvége már a karácsonyi vásárlásról szól, higgye el, jó lesz, ha feláll egy kicsit a gép mellől, vagy kijön a bevásárlóközpontból. Lazítson, adventi vásározzon, nézzen vadludakat, etessen madarakat - nem árt, ha feltöltődik az ünnepek idejére már most.

Korcsolyázzon Siófokon!

Természetesen nem a Balaton jegén. Karácsonyváró hangulat a Balaton partján, gyertyaláng, ünnepi fények, forralt bor és korcsolyás operett: Siófok pénteken a város születésnapját ünnepli, ami az Aranycsengő Adventi Vásár megnyitója is egyben. Az ünnepi program az Art on Blades csoport operettműsorával indul: a frissen megnyíló műjégpályán, korcsolyán adják elő többek között a város szülöttjének, Kálmán Imrének darabjait.

Fotó: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület

A jégpálya pénteken este tízig lesz nyitva, így akár korcsolyával a lábunkon is megcsodálhatjuk az adventi díszkivilágítás felragyogását. Sőt, még a Blokk együttes koncertje után is folytathatjuk a csúszkálást. A városnap részletes programja ezen a linken, az Aranycsengő Adventi Vásáré pedig ide kattintva olvasható.

Programozzon robotokat Bécsben!

Az Európai Robotika Hét alkalmából a Bécsi Műszaki Egyetem is megnyitja a robotika laborját az érdeklődők előtt. A november 25-én, 16.00 és 24.00 óra között megrendezett Robotok Éjszakáján a TU Wien "Sehen für Roboter" kutatócsoportja mutatkozik be.

Fotó: WIEN TU

A kutatók most éppen a Hobbitot tesztelik, amely néhány éven belül nagy karriert futhat be háztartási robotként. Ezenkívül Romeóval, a humanoid robottal pedig arról értekezhetnek, hogy mit jelent számukra a tér és a tárgyak. A beszélgetések eredményeként a kutatók a térnek egy olyan modelljét alkotják meg, amely egyszerre gépi és emberi. A Robotok Éjszakáján való részvétel ingyenes és nincs regisztrációhoz kötve.

Családi programok vidéken

Nem lesz farkasordító hideg a hétvégén, így a szabadtéri programokat is nyugodtan bevállalhatja - a legtöbb helyen úgyis akad kéznél forralt bor, vagy valami más, hatékonyabb melegítő ital. A minőségi hazai termékek népszerűsítésének szellemében látogassanak el a Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vására Zalaegerszegre november 26-án és 27-én. Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete ezúttal már 13. alkalommal rendezi meg a fesztivált, ahol évről évre kézműves vásár és méztenger várja a látogatókat. A kisgyerekeknek lesz játszóház, és ez a fesztivál alkalmas arra is, hogy meséljünk nekik a méz jótékony hatásairól.

Szombaton és vasárnap a közelben, a tatai Öreg-tónál és az Építők parki madármegfigyelő toronynál Vadlúd Sokadalmat tartanak. Lesz madármegfigyelő verseny, vezetett tanösvény-séta, jó idő esetén távcsöves bemutató, és ha madártani kérdés merül fel önökben, azt természetesen ingyenesen feltehetik a helyszínen tartózkodó ornitológusoknak.

Fotó: Kovács Attila, MTI

November utolsó hétvégéjén menjenek el Tatabányára is, ahol 26-án Harry Potter családi nap lesz tematikus játszóházzal és hennázással. Az egynapos rendezvény ingyenes és a gyerekek összemérhetik tudásukat a Trimágus Tusa pontgyűjtő játékban.

Legyen profi madáretető!

Ha a vidéki fesztiválok nagyon kiesnek, a Budakeszi Vadaspark is kínál érdekes programokat. November 26-án, a Kövér Cinkék napján a téli madáretetés és a madárbarát kertek kerülnek a programok középpontjába, 27-én, vasárnap pedig a hagyományok szerint ismét összeáll a Budakeszi Vadaspark állatokkal benépesített élő Betleheme.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

A szombati program a mosómedvék és a rókák látványetetésével veszi kezdetét délelőtt, a madáretetésről szóló előadás után pedig a sakálok, illetve a kisragadozók látványetetése következik. További információt itt talál!

Jógázzon a gyerekekért!

Ha a jógázást és a sportolást összekötné egy kis jótékonykodással, érdemes részt venni a Unity Jógacenter Adománynapján, 2016. november 26-án. Az egész napi bevétel 100%-át a hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Age Of Hope alapítványnak ajánlják.

10:00-tól 18:00-ig egész napos programokkal, és finom, forró teákkal várják a jógázókat, ezenkívül lehetőség lesz E-fit, masszázs, és szolárium igénybevételére is. Lesz hatha- és gerincjóga foglalkozás, groove táncóra és gyerekjóga is, amire a belépő egy csomag finom szaloncukor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek