Télen esküdne? Hét tippel segítünk, hogy jó ötlet-e

Hideg, eső, szeszélyes időjárás - az emberek többségét ezek a tényezők rettentik el attól, hogy ősszel vagy télen tartsák esküvőjüket. Minden hátrányos pont ellenére azonban remek, kuckós lakodalmakat lehet ilyenkor tartani. Hét pontba szedtünk érveinket.

A tél hátrányai könnyedén előnyökké is válhatnak: vegyük például a hűvös időjárást, a havat vagy a ködöt. Meglehet, hogy ezek megosztó tulajdonságai az ősznek és a télnek, de ha előre számolunk velük, és nem nyűgként tekintünk rájuk, hanem hangulati elemként, máris különlegesebb tehetik esküvőnket. Nézzük, mi szól a téli esküvők mellett, és ellen.

1. Könnyebb időpontot találni

Tekintettel arra, hogy kevesebben szerveznek ilyenkorra esküvőt, kevesebb párral kell megküzdeni az álomhelyszín megkaparintásáért. Emellett, figyelembe véve azt, hogy nem a főszezonról van szó, több lehetőség közül is választhatnak a párok és nem kell a lakodalmat a fotóshoz, a családtagok nyaralásához, vagy a tortás még szabadon lévő napjaihoz igazítani.

A hó mindennek és mindenkinek jól áll
Galéria: Megéri ősszel és télen is esküvőt tartani!
Fotó: Spencer Platt / Getty Images Hungary

2. Olcsóbban jönnek ki a szervezésből

Mindamellett, hogy könnyebb szabad időpontra lelni, egy-egy helyszín akár 25-50 százalékos kedvezményt is adhat a pároknak a főszezonon kívül, így spórolni is tudnak valamennyit.

A főszezonon kívül sok pénzt spórolhatnak
Galéria: Megéri ősszel és télen is esküvőt tartani!
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

3. Különleges kiegészítők a ruha mellé

A hűvösebb idő frappáns kiegészítőért kiált: a fotózáshoz felvehetnek egy (mű)szőrme bundát, vagy egy sikkes kabátot, amivel képeik egyből kitűnnek a sok egyforma nyári esküvői fotó közül.

Ötletes kiegészítőkkel feldobhatják a hangulatot
Galéria: Megéri ősszel és télen is esküvőt tartani!
Fotó: West Briton / SWNS / Northfoto

Ráadásul hűvös időre nyugodtan választhatnak olyan ruhát, aminek szép hosszú csipke ujjai vannak, vagy több rétegből áll, esetleg vastagabb anyagból készült, nem fognak megsülni benne.

4. Nem kap senki hőgutát

Ősszel és télen legfeljebb a piálás okozta kimelegedéstől kell tartaniuk, nem lesz tikkasztó hőség, hogy leolvassza arcukról a sminket. A kinti hideget ellensúlyozandó ráadásul nagyon bensőséges, családias hangulatot lehet kialakítani egy-egy ötletes dekorációval, így a vendégek igazán otthon érezhetik magukat.

A gyertyát, mint dekorációs eszközt mind a négy évszakban ajánljuk: nyáron romantikus, télen pedig kuckós hangulatot áraszt
Galéria: Megéri ősszel és télen is esküvőt tartani!
Fotó: Rio Helmi / Getty Images Hungary

5. A táj egészen különlegessé teszi a fotókat

Az avar meleg színekben pompázó leveleinek, és a téli álmot alvó táj képével reméljük, hogy felébresztjük a romantikus lelkek lelkesedését. Lehet, hogy nem mindenki számára vonzó ez a háttér, de képzeljék csak magukat egy ilyen fotózásra:

Az őszi színekben pompázó táj elképesztő esküvői háttér lehet
Galéria: Megéri ősszel és télen is esküvőt tartani!
Fotó: The Asahi Shimbun / Getty Images Hungary

Az őszi színekben, a ködös-borongós tájban és a behavazott fákban rejlő romantika az esküvői képeken is visszaköszön majd.

6. Különleges dekorációk az évszak jegyében

Ősszel ihletet meríthetnek az átalakuló erdő képéből, és az ősz színeivel, falevelekkel, gesztenyével, mindenféle bogyóval és tökkel is díszíthetik a buli helyszínét. Télen ugyan le kell mondani a szabadtéri esküvőről, ami fájdalmas pont lehet, viszont az évszak sajátosságait ügyesen kihasználva igazán egyedülálló hangulatot teremthetünk.

A tobozok téli esküvőkön szolgálhatnak jó dekor eszközként
Galéria: Megéri ősszel és télen is esküvőt tartani!
Fotó: Clem Onojeghuo / Unsplash

Mi az alábbiakat használnánk fel valamilyen formában a dekorálás során: hó, jég, fenyő, magyal, tobozok, hópelyhek és faágak. Nyugodtan kiélhetik magukat a jobbnál jobb csináld magad megoldásokkal.

A legnagyobb hátrány a klasszikus esküvőkhöz képest, hogy közel sem érhető el annyi friss virág, mint tavasszal és nyáron, ráadásul az ára is borsosabb. A virágkérdést teljes mértékben elengedhetik, és helyettesíthetik a szezonális természetes kiegészítőkkel (lásd magyal, bogyók, és így tovább), vagy készíthetnek virágot csináld magad megoldással selyemből, vagy papírból is.

Végül, de nem utolsósorban különösen hangulatos kiegészítő lehet az őszi-téli esküvőknél a már emlegetett gyertya – minden mennyiségben.

7. Jöhetnek a fűszerek és a házias fogások

Lagzikon a habzsolás gyakorlatilag elkerülhetetlen, a legtöbb hagyományos fogás – például a pörkölt és a székely káposzta – pedig sokkal jobban passzol a hűvösebb hónapokhoz, amikor egyébként is testesebb kajákra vágyik az ember.

A hűvös évszakok beáltával bevethetik a fűszeres italokat
Galéria: Megéri ősszel és télen is esküvőt tartani!
Fotó: Wikipedia

Az italok terén pedig a fűszerekre hívnánk fel a figyelmet. Egy tavaszi-nyári esküvőn nagyon jól esik egy frissítő fröccs, ősszel és télen viszont előtérbe kerülhetnek a fűszeresebb italok, mint például a forralt bor és a puncs, valamint az alma cider.

Keresgélnének?


A Travelo Rendezvényoldalán érdemes most körülnézni. A 2016. december 19-ig itt lefoglalt esküvő egy wellness-nászutat érhet! Részleteket és játékszabályzatot itt talál.

Ha további inspirációra és tanácsra vágynak, látogassanak el a 13. Esküvői Kiállítás és Vásár rendezvényére, amely 2017. január 28-án lesz a Papp László Sportarénában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek