Egy hétig ingyen nézhet ukrán filmeket az Urániában

November 6. és 11. között tartják Ukrán Filmhetet az Uránia moziban, ahol kortárs és klasszikus ukrán filmeket vetítenek ingyen a közönségnek.

 Ukrajna sokrétű kulturális hagyományaiba, történelmébe, de az ott élők mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek azok, akik november 6. és 11. között ellátogatnak az Uránia Nemzeti Filmszínházba, ahol négy új és egy klasszikus, felújított ukrán film kerül vászonra, egy-egy alkalommal. A nemzetközi díjakat is begyűjtő filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik, az érdeklődők a vetítések után a rendezőkkel is találkozhatnak. Az ingyenes fesztivál apropóját az ukrán-magyar diplomáciai kapcsolatok 25. évfordulója adja.

"Lenint mindössze egyszer próbálták megölni az élete során, akkor viszont majdnem belehalt a sérüléseibe. 1918. augusztus 30-án háromszor rálőtt Fanni Kaplan a gyárlátogatásról távozó szovjet vezetőre, aki annyira félt egy újabb támadástól, hogy megtagadta a kórházi ellátást. Hogy mi volt Fanni indoka? A Nagymamám, Fanni Kaplan című filmből kiderül!" - olvasható az egyik film ajánlója mellett.

Fotó: Ukrán Filmhét 2016 / Facebook


A vetítésekre a belépés díjtalan, regisztrálni a rendezvény Facebook eseményén lehet, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A filmekről bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek